• Cum sa iti incepi propriul vlog




    Vloggingul este unul dintre cele mai importante fenomene mediatice ale timpurilor noastre. A castigat o audienta de miliarde de oameni, ofera libertate de exprimare totala si a devenit relevant inclusiv ca industrie media, cu un impact financiar semnificativ. Daca ti-ai dorit sa incerci si tu aceasta activitate, insa nu stii de unde sa incepi, iata sfaturile noastre:

    In primul rand, ai nevoie de o camera video de calitate. Nu una de nivel profesional, insa una care sa poata furniza imagine de calitate si sunet bun. 

    Dupa ce partea tehnica este asigurata, este timpul sa te gandesti la continutul vlogului tau. Despre ce vei vorbi? Va fi un vlog generalist sau unul de nisa? Va consta doar in discursul tau rostit fara intrerupere catre audienta sau va include si alte imagini sau secvente, pe care va trebui sa le inserezi la montaj? Daca optezi pentru a doua varianta, este timpul sa cauti o platforma de editare audio-video. Gasesti variante gratuite pe internet, mai ales pentru incepatori, dacă nu doresti un montaj sofisticat. Invata sa folosesti softul de editare, astfel incat sa nu depinzi de nimeni pentru aceasta operatiune.

    Odata vlogul configurat, este timpul sa iti alegi subiectele. Pentru aceasta etapa, toti profesionistii in domeniu au aceeasi recomandare: alege-ti doar subiecte din domenii pe care le stapanesti cu adevarat. In acest fel, vei reusi sa iti gasesti o audienta relevanta si te vei putea pozitiona ca o voce de incredere si chiar ca un lider de opinie, pe masura ce publicul tau va creste. Nu conteaza daca subiectele sunt din sfera ta profesionala sau se refera la pasiunile tale, important este sa stii cu adevarat despre ce vorbesti.

    Pregateste-te, insa, si pentru varianta in care unii membri ai audientei tale nu vor fi de acord cuu opiniile tale sau chiar te vor antipatiza. Toti vloggerii cunoscuti au trecut prin asta. Este importan sa faci diferenta intre opiniile contrare care au argumente si fenomenul de ”hate” sau agresivitate pe internet. Pe acesta din urma il poti gestiona cu ajutorul instrumentelor oferite de platformele care iti vor gazdui continutul si te sfatuim sa nu eziti sa apelezi la block sau report, daca te confrunti cu astfel de situatii,

  • Articole similare