• Cum sa iti organizezi condimentele



    Dau savoare oricarui fel de mancare, iti ofera savori suprinzatoare si pot transforma orice masa intr-o experienta gastronomica de inalta calitate. Condimentele sunt pretuite de oameni din cele mai vechi timpuri si, in istorie, au reprezentat chiar unul dintre motivele pentru care marii exploratori au pornit in expeditii in urma carora au descoperit noi teritorii. Daca iti doresti sa te bucuri de aroma lor la adevarata ei valoare pentru cat mai mult timp, trebuie sa stii, insa, cum sa le pastrezi si cum sa le organizezi in bucataria ta. Iata sfaturile noastre:

    In primul rand, trebuie sa te asiguri ca ai recipiente potrivite, cu inchidera etans. Foarte multe condimente sunt vandute in ambalaje de hartie. Ele isi vor pastra gustul si mirosul pentru mai mult timp daca le muti in mici borcanele dedicate, inchise ermetic. Ca sa iti fie mai usor atunci cand vrei sa le utilizezi la o anumita mancare, lipeste pe fiecare borcanel cate o eticheta pe care scrii numele condimentului pe care il contine.

    Daca pastrezi recipientele cu condimente intr-un sertar si vrei sa eviti sa le deschizi prea des, lipeste eticheta respectiva pe capacul fiecarui recipient.

    Tine cont ca ierburile trebuie pastrate intr-un loc uscat si ferit de lumina. Daca nu ai la dispozitie o camara intunecoasa, pastreaza-le in recipiente cat mai inchise la culoare, pentru a-si pastra proprietatile. Aminteste-ti, insa, sa le asezi departe de orice sursa de caldura. Pentru cele mai multe dintre condimente, temperatura ideala la care trebuie pastrate este in jur de 21 de grade Celsius. Este, de asemenea, important ca temperatura din locul in care le asezi sa fie una constanta.

    Evita sa pastrezi condimentele in frigider sau in congelator. De fiecare data cand le vei scoate de la temperatura foarte mica, ele vor fi afectate de condens si isi vor pierde din gust si miros.

    Atunci cand gatesti, evita sa apropii recipientele cu condimente de aragaz, pentru ca vor fi deteriorate de caldura. Toarna din borcanelul respectiv cantitatea de condimente necesara intr-o lingura sau chiar in mana ta si asa poti intrioduce in mancarea pe care o prepari doar cantitatea dorita.


  • Articole similare