• Tu stii sa alergi corect?

    Tu stii sa alergi corect?

    Ti-ai cumparat cei mai buni pantofi de alergare, ai gasit cele mai frumoase haine adecvate pentru sport si a venit ziua in care, in sfarsit, incepi sa te pui in miscare. Inainte de a te urca pe banda de alergat sau de a iesi la jogging in parc, te sfatuim sa tii cont de aceste sfaturi:


    ● Incepe alergarea la intensitatea pe care corpul tau o suporta in mod natural. Viteza ideala este aceea care iti permite sa vorbesti in propozitii complete in timpul alergarii. Nu te forta, pentru ca efortul nefiresc iti va provoca neplaceri precum febra musculara si te va descuraja sa reiei activitatea. Esential este ca sportul sa devina o rutina frecventa si, pentru acest lucru, trebuie sa iti ”asculti” cu atentie corpul.

    ● Mareste intensitatea efortului de la o saptamana la alta, dar nu mai mult cu 10%, in distanta sau in viteza.

    ● Asteapta cel putin doua ore de la ultima masa inainte de a incepe alergarea. In acest fel, organismul tau va procesa mancarea si nu iti vei simti corpul greoi in timpul efortului.

    ● Incepe fiecare sesiune de jogging cu 10 minute de mers rapid, apoi creste, treptat, viteza.

    ● Nu uita de incalzire inainte de alergare si de stretching, imediat dupa ce ai terminat. Muschii si articulatiile tale iti vor fi recunoscatoare.

  • Articole similare