• Apertive fara efort pentru zilele de nastere

     


    Se apropie ziua ta sau a cuiva drag din familie? Ai vrea sa pregatesti ceva wow dar fara prea mult efort si timp stat in bucatarie? Noi iti venim in ajutor cu cateva idei de aperitive cu care nu ai cum sa dai gres.

    Platoul cu branzeturi. Daca il pregatesti cu atentie si un pic de imaginatie, un platou cu branzeturi va fi vedeta zilei si motivul care va aprinde toate telefoanele sau aparatele foto. Alege o selectie de branze care sa fie un mix de bleu, branze tari si branze moi. Pe cora.ro si in magazinele fizice poti gasi : Bavaria Blu (o branza moale cu mucegai), Fourme d’Ambert (tot o branza moale cu mucegai, extrem de fina),  Cheddar maturat, Maasdam (o branza mai tare olandeza), Sacremeux (o branza moale si onctuoasa), Branza de capra, Brie, branze condimentate. La acestea puteti adauga cateva mezeluri mai speciale : piept de rata afumat, carnati cruzi uscati, cateva felii de prosciutto. La toate acestea adaugati fructe (smochine, struguri, caise deshidratate), nuci si migdale. Cu ce mai puteti completa ? Spre exemplu, cu o selectie de biscuiti crackers, o specialitate de pateu, dulceata de portocale, coacaze sau smochine.

    Pasta de avocado cu ceapa verde. Acesta este un dip foarte simplu de pregatit care poate fi servit cu nachos sau paine toast prajita. Pentru preparare vei avea nevoie de 2-3 avocado bine copti, un pic de sare, 2-3 linguri de ulei de masline, zeama de la 1 lamaie, 2-3 fire de ceapa verde si putin patrunjel tocat sau coriandru. Avocado se piseaza cu furculita si se amesteca cu restul de ingrediente.

    Quiche cu branza de capra si rosii uscate. Acest aperitiv se prepara incredibil de repede atunci cand ai aluatul deja pregatit, iar in  magazinele cora il gasesti gata preparat. Pentru umplutura ai nevoie de 150 g branza de capra, 150 g smantana 25%, 2 oua, 10 rosii uscate taiate cubulete. Se asezoneaza cu sare, piper si busuioc uscat. Compozitia se aseaza in forma tarta, peste aluat si se coace la 180 de grade, timp de 30-35 de minute, pana se rumeneste. Se serveste calda dar si rece.

    Humus cu rodii. Fie ca il iei direct preparat din magazin, fie ca il prepari acasa, humusul este un fel de mancare versatil, care poate fi servit si ca aperitiv, dar si ca pranz. Atunci cand il prepari in casa, ai nevoie doar de un robot bun, 1-2 conserve de naut, zeama de lamaie, 1-2 catei de usturoi, 5-6 linguri ulei de masline, 4 linguri sos tahina, sare si sumac, pentru adevaratul gust oriental. Alternativ, puteti pune 1 vf de lingurita de chimion. Dupa ce ai pus in blender toate ingredientele si ai obtinut o pasta fina, asezi totul intr-un bol de ceramica peste care picuri ulei de masiline, presari seminte de pin prajite si samburi de rodie. Se serveste cu lipii calde (lipiile cumparate se pot incalzi in cuptorul cu microunde). 

    Croissante cu somon afumat, crema de branza si marar. Tot ce trebuie sa faci este sa comanzi ingredientele de pe cora.ro si apoi iti va lua mai putin de 5 minute sa le prepari. Croissantele se taie pe mijloc, se ung cu crema de branza, se aseaza fasiile de somon, 2 feliute de lamaie foarte subtiri taiate si se presara marar tocat.

  • Articole similare