Se apropie ziua ta sau a cuiva drag din familie? Ai vrea
sa pregatesti ceva wow dar fara prea mult efort si timp stat in bucatarie? Noi
iti venim in ajutor cu cateva idei de aperitive cu care nu ai cum sa dai gres.
Platoul cu branzeturi. Daca il
pregatesti cu atentie si un pic de imaginatie, un platou cu branzeturi va fi
vedeta zilei si motivul care va aprinde toate telefoanele sau aparatele foto. Alege
o selectie de branze care sa fie un mix de bleu, branze tari si branze
moi. Pe cora.ro si in magazinele fizice poti gasi : Bavaria
Blu (o branza moale cu mucegai), Fourme
d’Ambert (tot o branza moale cu mucegai, extrem de fina), Cheddar
maturat, Maasdam (o
branza mai tare olandeza), Sacremeux (o
branza moale si onctuoasa), Branza
de capra, Brie, branze
condimentate. La acestea puteti adauga cateva
mezeluri mai speciale : piept de
rata afumat, carnati
cruzi uscati, cateva felii de prosciutto. La
toate acestea adaugati fructe (smochine, struguri, caise
deshidratate), nuci si migdale. Cu ce
mai puteti completa ? Spre exemplu, cu o selectie de biscuiti
crackers, o specialitate
de pateu, dulceata
de portocale, coacaze sau smochine.
Pasta de avocado cu ceapa
verde. Acesta este un dip foarte simplu de pregatit care
poate fi servit cu nachos sau paine
toast prajita. Pentru preparare vei avea nevoie de
2-3 avocado bine copti, un pic de sare, 2-3 linguri de ulei de
masline, zeama de la 1 lamaie, 2-3
fire de ceapa verde si putin patrunjel tocat
sau coriandru.
Avocado se piseaza cu furculita si se amesteca cu restul de ingrediente.
Quiche cu branza de capra si rosii uscate. Acest
aperitiv se prepara incredibil de repede atunci cand ai aluatul deja
pregatit, iar in magazinele cora il
gasesti gata preparat. Pentru umplutura ai nevoie de 150 g branza
de capra, 150 g smantana
25%, 2 oua, 10 rosii
uscate taiate cubulete. Se asezoneaza cu sare, piper si busuioc
uscat. Compozitia se aseaza in forma tarta, peste aluat si se coace la 180 de
grade, timp de 30-35 de minute, pana se rumeneste. Se serveste calda dar si
rece.
Humus cu
rodii. Fie ca il iei direct preparat din magazin, fie ca il
prepari acasa, humusul este un fel de mancare versatil, care poate fi servit si
ca aperitiv, dar si ca pranz. Atunci cand il prepari in casa, ai nevoie doar de
un robot bun, 1-2 conserve de naut, zeama
de lamaie, 1-2 catei de usturoi, 5-6 linguri ulei de masline, 4 linguri sos
tahina, sare si sumac, pentru
adevaratul gust oriental. Alternativ, puteti pune 1 vf de lingurita de chimion. Dupa
ce ai pus in blender toate ingredientele si ai obtinut o pasta fina, asezi
totul intr-un bol de ceramica peste care picuri ulei de masiline, presari seminte
de pin prajite si samburi de rodie. Se
serveste cu lipii calde
(lipiile cumparate se pot incalzi in cuptorul cu microunde).
Croissante cu somon
afumat, crema de
branza si marar. Tot ce
trebuie sa faci este sa comanzi ingredientele de pe cora.ro si apoi iti va
lua mai putin de 5 minute sa le prepari. Croissantele se taie pe mijloc, se ung
cu crema de branza, se aseaza fasiile de somon, 2 feliute de lamaie foarte
subtiri taiate si se presara marar tocat.