Una dintre vedetele
incontestabile ale toamnei este marul, iar prajiturile cu mere sunt printre
cele mai delicioase și
sănătoase dulciuri. De data aceasta va prezentam o reteta foarte simpla, care
nu necesita mult timp de preparare. Este vorba despre un chec cu mere in forma
de tort, care poate fi pregatit foarte rapid. Pentru el aveti nevoie de o forma
de tort de 20 de cm si urmatoarele ingrediente:
- 90 g faina
- 1 praf de copt
- 1 vf de sare
- 4 mere mari
- 2 oua mari
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- 150 g zahar
- 1 fiola rom sau 2 linguri de alcool (liqueur sau
altceva)
- 1 lingurita extract vanilie
- 240 g unt topit si racit
Preparare
Se pregateste o forma de tort cu hartie
de copt.
Se amesteca intr-un bol ingredientele
uscate : faina, praful de copt si sarea.
Merele se curata si se taie in bucati
si se stropesc cu 1-2 linguri de zeama lamaie pentru a nu oxida.
Ouale se bat bine cu zahar, apoi se
toarna jumatate din amestecul de faina, alternativ cu jumatate din untul topit,
pana cand cele doua cantitati se epuizeaza. Se adauga si merele si se amesteca
cu o spatula pentru a se amesteca cu aluatul. Se toarna in forma si se
niveleaza. Se coace 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.
Finisare
Prajitura poate fi servita ca atare,
insa daca doriti sa fie mai spectaculoasa, puteti pregati o crema de branza in
care sa o imbracati. Pentru aceasta aveti nevoie de :
200 g crema de branza
4 linguri de zahar pudra
200 ml smantana lichida pentru frisca
1 lingurita esenta vanilie
Prepararea cremei este foarte simpla.
Crema de branza si zaharul se mixeaza putin, apoi se adauga smantana pentru
frisca si se continua mixarea pana se obtine o crema ferma. La sfarsit se
adauga esenta de vanilie.
Crema se poate turna cu posul pentru
prajituri sau se poate intinde peste prajitura cu o spatula.