• Cea mai simpla prajitura cu mere

     



    Una dintre vedetele incontestabile ale toamnei este marul, iar prajiturile cu mere sunt printre cele mai delicioase și sănătoase dulciuri. De data aceasta va prezentam o reteta foarte simpla, care nu necesita mult timp de preparare. Este vorba despre un chec cu mere in forma de tort, care poate fi pregatit foarte rapid. Pentru el aveti nevoie de o forma de tort de 20 de cm si urmatoarele ingrediente:

     

    • 90 g faina
    • 1 praf de copt
    • 1 vf de sare
    • 4 mere mari
    • 2 oua mari
    • 2-3 linguri zeama de lamaie
    • 150 g zahar
    • 1 fiola rom sau 2 linguri de alcool (liqueur sau altceva)
    • 1 lingurita extract vanilie
    • 240 g unt topit si racit
    •  

    Preparare

    Se pregateste o forma de tort cu hartie de copt.

    Se amesteca intr-un bol ingredientele uscate : faina, praful de copt si sarea.  

    Merele se curata si se taie in bucati si se stropesc cu 1-2 linguri de zeama lamaie pentru a nu oxida.

    Ouale se bat bine cu zahar, apoi se toarna jumatate din amestecul de faina, alternativ cu jumatate din untul topit, pana cand cele doua cantitati se epuizeaza. Se adauga si merele si se amesteca cu o spatula pentru a se amesteca cu aluatul. Se toarna in forma si se niveleaza. Se coace 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.

     

    Finisare 

    Prajitura poate fi servita ca atare, insa daca doriti sa fie mai spectaculoasa, puteti pregati o crema de branza in care sa o imbracati. Pentru aceasta aveti nevoie de :

     

    200 g crema de branza

    4 linguri de zahar pudra

    200 ml smantana lichida pentru frisca

    1 lingurita esenta vanilie

     

    Prepararea cremei este foarte simpla. Crema de branza si zaharul se mixeaza putin, apoi se adauga smantana pentru frisca si se continua mixarea pana se obtine o crema ferma. La sfarsit se adauga esenta de vanilie.

     

    Crema se poate turna cu posul pentru prajituri sau se poate intinde peste prajitura cu o spatula.

  • Articole similare