• Care sunt avantajele cumparaturilor de la producatorii locali

     


    Promovarea producatorilor locali este una dintre cele mai importante tendinte in comertul acestei perioade. Exista numeroase motive care sustin decizia de a cumpara cat mai des posibil de la cei care isi produc marfa in proximitate. Argumentele sunt atat de ordin etic, cat si din perspectiva eficientei. Este important sa stii ca si cora Romania sustine aceasta tendinta, iar pe noua platforma cora.ro vei gasi sectiuni dedicate producatorilor romani de mezeluri si lactate. Iata, insa, si care sunt principalele beneficii ale deciziei de a cumpara produse create si fabricate local:

     

    Din punct de vedere etic, argumentul principal este sustinerea economiei locale. Ultimii doi ani au reprezentat o perioada dificila pentru multi producatori, iar acestia s-au straduit sa isi continue activitatea si sa isi imbunatateasca oferta si produsele. Atunci cand achizitionam de la ei, sustinem, de fapt, un intreg sistem economic local, inclusiv locuri de munca direct sau indirect asociate cu respectivul producator. O economie in care exista locuri de munca este una sustenabila si functionala, care produce efecte pozitive in tot spatiul respectiv. Efectele sunt imediate si foarte concrete: o comunitate care se autosustine economic inseamna si resurse pentru dezvoltare, pentru cultura locala si pentru educatie.

     

    Din punct de vedere al eficientei, primul argument la care ne gandim este reducerea costurilor de transport, care se reflecta, de cele mai multe ori, si in pretul produselor respective. Produsele aduse din apropiere inseamna un consum mai mic de combustibil si de resurse logistice.

     

    Din acelasi context al transportului simplificat decurge si argumentul care se refera la protejarea mediului inconjurator. Un lant mai mic de aprovizionare si de transportare a marfurilor inseamna, adeseori, si o reducere semnificativa a amprentei de carbon. Atunci cand cumperi o marfa produsa la o distanta mica de locul achizitiei, ai toate sansele sa faci un gest prietenos cu mediul inconjurator.

  • Articole similare