Atunci cand ne gandim la muraturi, de
cele mai multe ori ne vin in minte
varza, castravetii sau gogonele clasice din bucataria romaneasca. Le apreciem
si noi si le consideram delicioasa, insa, daca vrei sa diversifici meniul
familiei tale, iti propunem o reteta inedita de muraturi rapide. Autorul ei
este Dr Rupy Aujla, medic devenit celebru pentru proiectul sau ”The Doctor’s
Kitchen”.
Ingrediente:
Puteti alege una sau mai multe dintre
urmatoarele legume, pe care le veti pune la murat, in recipiente separate.
Recoomandam borcane clasice cu capacitatea de 350 ml.
1 ceapa rosie, feliata subtire
¼ castravete, feliat subtire
1 morcov, decojit si taiat in fasii subtiri
Pentru lichidul in care legumele vor sta la
murat, aveti nevoie, pentru fiecare borcan, de:
2 linguri de zahar
1 lingurita sare
125 ml otet de vin alb
Preparare:
Pune legumele alese intr-un castron si presara
zahar si sare peste ele. Freaca cu mainilei usor legumele timp de cateva
minute, apoi stoarce-le pentru a elimina apa in exces.
Pune-le in borcanul curat si toarna peste elei
otetul, astfel incat borcanul sa fie umplut pe jumatate. Completeaza cu apa,
astfel incat legumele sa fie acoperite, sigileazai cu un capac si agita
borcanul, astfel incat lichidul sa intre cat mai bine in legume. Lasa-le sa se
odihneasca timp de 20 de minute inainte de a manca. Pastrate la frigider,
aceste muraturi vor fi bune de mancat timp de 2 saptamani.