• Muraturi rapide - o delicatesa noua pe masa ta


     


    Atunci cand ne gandim la muraturi, de cele  mai multe ori ne vin in minte varza, castravetii sau gogonele clasice din bucataria romaneasca. Le apreciem si noi si le consideram delicioasa, insa, daca vrei sa diversifici meniul familiei tale, iti propunem o reteta inedita de muraturi rapide. Autorul ei este Dr Rupy Aujla, medic devenit celebru pentru proiectul sau ”The Doctor’s Kitchen”.

     

    Ingrediente:

     

    Puteti alege una sau mai multe dintre urmatoarele legume, pe care le veti pune la murat, in recipiente separate. Recoomandam borcane clasice cu capacitatea de 350 ml.

     

    1 ceapa rosie, feliata subtire

    ¼ castravete, feliat subtire

    1 morcov, decojit si taiat in fasii subtiri

     

    Pentru lichidul in care legumele vor sta la murat, aveti nevoie, pentru fiecare borcan, de:

    2 linguri de zahar

    1 lingurita sare

    125 ml otet de vin alb

     

    Preparare:

    Pune legumele alese intr-un castron si presara zahar si sare peste ele. Freaca cu mainilei usor legumele timp de cateva minute, apoi stoarce-le pentru a elimina apa in exces.

     

    Pune-le in borcanul curat si toarna peste elei otetul, astfel incat borcanul sa fie umplut pe jumatate. Completeaza cu apa, astfel incat legumele sa fie acoperite, sigileazai cu un capac si agita borcanul, astfel incat lichidul sa intre cat mai bine in legume. Lasa-le sa se odihneasca timp de 20 de minute inainte de a manca. Pastrate la frigider, aceste muraturi vor fi bune de mancat timp de 2 saptamani.

     

  • Articole similare