• Curatenia de toamna, misiune indeplinita mai usor

     


     


    In seria pregatirilor pentru sezonul rece si pentru perioada de sarbatori, curatenia de toamna ocupa un loc important. O casa aranjata si pusa la punct asa cum ne place este absolut indispensabila pentru a ne bucura cu adevarat de momentele minunate ale iernii. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa realizezi o curatenie de toamna temeinica, dar si eficienta:

     

    Daca, pana acum, strategia ta era sa faci curatenie in fiecare camera, pe rand, este momentul sa iei in considerare o schimbare de strategie care va face intreaga operatiune  mai putin plictisitoare si repetitiva: sistematizeaza intregul proces pe operatiuni. De exemplu,

    cand incepi sa dai cu aspiratorul, fa acest lucru in toata casa. La fel poti proceda si cu stersul prafului sau cu procedura de aranjare a fiecarui obiect la locul sau.

     

    Un lucru de multe ori neglijat, insa foarte important si care te va ajuta sa economisesti mai mult timp decat ai crede este accesul la produsele pe care le folosesti la curatenie. Sfatul nostru este sa le pui pe toate intr-un recipient usor de transportat prin toata casa (de exemplu, o galeata sau un carut mic, asemanator celor folosite in hoteluri). Este de la sine inteles ca, inainte de a demara Operatiunea Curatenia, este necesar sa te asiguri ca ai toate produsele necesare. Daca vreunul dintre ele sau mai multe iti lipsesc, in magazinele cora te asteptam cu o selectie foarte generoasa de produse de curatenie, gata sa fie folosite cu succes in casa ta.

     

    O alta idee care iti va economisi minute pretioase este legata de modul in care faci curatenie in baie. Pulverizeaza cada, chiuveta si celelalte obiecte sanitare  cu solutie de curatare si las-o sa actioneze 10 minute, timp in care te poti ocupa de aranjarea altor obiecte din incapere. La final, vei observa ca si operatiunea de clatire devine mult mai simpla.

     

    Iata si un pont care te va ajuta ca, dupa ce ai sters podelele cu mopul, sa nu iti compromiti intreaga munca: incepe sa stergi din coltul cel mai indepartat al camerei si avanseaza catre usa. Cand vei termina de sters, vei putea parasi camera fara sa lasi urme pe podeaua proaspat stearsa.

  • Articole similare