• 5 beneficii ale alergatului de dimineata


    5 beneficii ale alergatului de dimineata

    Cei care nu alearga vad in trezitul dis-de-dimineata pentru a merge la alergat, preferabil intr-un loc cu verdeata, o  activitate dureroasa si obositoare, insa alergatorii sustin ca tocmai acest lucru ii ajuta sa se concentreze mai bine pe parcursul zilei si sa aiba o atitudine mai pozitiva si, de ce nu, molipsitoare. Iata 5 motive pentru care tindem sa le dam dreptate celor care sunt perseverenti si care se trezesc inaintea tuturor pentru a face miscare:

    1. Aerul de dimineata nu se compara cu nimic altceva. Toata ziua suntem inconjurati de zgomotul masinilor si de aglomeratie, sufocati de aerul poluat al metropolelor. Exista, totusi, un moment unic cand e liniste si aerul mai respirabil, dimineata, acesta fiind asadar partea ideala a zilei pentru a face putina miscare.

    2. Un moment bun sa-ti pui gandurile in ordine. 15 minute de alergat in parc iti ofera ragazul necesar sa iti planifici intreaga zi. Vei fi mult mai organizat si vei sti exact ce ai de facut.

    3. Efect pe termen lung: un somn mai linistit. Foarte multi dintre cei care alearga regulat au observat o imbunatatire a calitatii somnului.

    4. Iti poti schimba stilul de viata. Cum toate lucrurile au un inceput, daca reusesti sa iti formezi un obicei din a alerga dimineata de cateva ori pe saptamana, ai sansa ca incet, incet sa adopti si alte obiceiuri sanatoase. Spre exemplu, dupa o tura de alergat in parc, cu siguranta ti se va face foame si vei incepe sa mananci micul dejun regulat. 

    5. Esti mai fericit. Este dovedit faptul ca sportul ajuta creierul sa elibereze endorfine. Astfel, vei avea o atitudine pozitiva toata ziua si vei transmite din energia ta pozitiva si celor din jurul tau. 

    Asadar, pune ceasul sa sune cu o jumatate de ora mai devreme si fii perseverent!

  • Articole similare