• Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de interior

    Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de interior

    Plantele de interior adauga culoarea, textura si caldura in orice locuinta si contribuie semnificativ la calitatea aerului. Multe plante de apartament sunt destul de usor de crescut, dar trebuie sa le ingrijesti corespunzatoar pentru a se dezvolta sanatos. Deoarece majoritatea plantelor au fost probabil cultivate in conditii ideale intr-o sera pana sa ajunga la tine in casa, au nevoie de o perioada pentru a se adapta noului climat. Cantitatea de apa si lumina sunt cele mai importante aspecte in ingrijirea plantelor de interior, dar si umiditatea si temperaturile joaca un rol important. Trucul este acela de a imita climatul locului de provenienta al plantei. Iata cateva lucruri pe care e bine sa le stii despre plantele de interior.

    1. Poti folosi un cubulet mic de drojdie uscata pus in apa cu care uzi plantelor din ghivece. Ai astfel mai multe sanse ca acestea sa creasca mai repede si mai puternice.

    2. Nu lasa plantele sa ajunga pana la punctul in care acestea sunt deshidratate si solul se retrage de marginea ghiveciului. Aceste simptome indica faptul ca planta este deja intr-o stare grava de deshidratare si radacinile ar putea fi deja afectate. Dar, ai grija! Prea multa apa este la fel de daunatoare ca prea putina.

    3. Cele mai multe plante au nevoie de o umiditate ridicată - aproximativ 80%. Din pacate, cele mai multe locuinte sunt mult mai uscate, mai ales pe timpul iernii. Utilizarea unui umidificator poate ajuta, dar exista si alte modalitati de a creste umiditatea in apropierea plantelor. O tava mica care contine pietricele si apa poate stimula umiditatea locala.

    4. De fiecare data cand o planta este udata, substantele nutritive dispar din sol. Spre deosebire de plantele de exterior, plantele de apartament nu au o sursa regulata de nutrienti. Frecventa fertilizarii se stabileste in functie de marimea plantei si ritmul de crestere.
  • Articole similare