Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g faina
125 g margarina
70 g zahar
50 ml apa
un varf de cutit de sare
Pentru umplutura:
2 oua
250 g branzica dulce
100 g zahar
200 g smantana
1 lingurita de esenta de vanilie
500 g capsuni
Numar de portii: 6
Mod de preparare pentru aluat:
1. Intr-un bol, amestecati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati apa.
Amestecati cu mainile faina cu margarina taiata in bucatele.
2. Adaugati aceasta compozitie peste
amestecul galbenusuri-zahar si continuati sa amestecati pana ce obtineti o
compozitie omogena.
3. Formati o bila din aluatul astfel obtinut.
4. Alegeti o tava
speciala pentru tarta cu diametrul de 25 de cm si aranjati pe suprafata
acesteia hartie de copt si cateva boabe de fasole uscata. Umpleti apoi tava cu
acest aluat.
5. Introduceti aluatul in cuptor, timp aproximativ 25 de minute, la
180° C.
Mod de preparare pentru
umplutura:
1. Bateti ouale ca pentru omleta si adaugati zaharul. Amestecati bine pana
ce compozitia devine albicioasa. Adaugati esenta de vanilie, smantana si
branzica dulce. Amestecati bine pana ce obtineti o compozitie onctuoasa, apoi
varsati-o peste aluatul din cuptor.
2. Lasati tava in cuptor timp de 30 de minute.
3. Intre timp, taiati capsunile in felii. Asteptati ca tarta sa se raceasca, apoi
aranjati feliutele de capsune. Decorati cu frunzulite de menta.