Ingrediente:
1 kg baby spanac
250 g branza feta
3 buc. oua
210 g faina
100 g margarina
10 g unt sarat
5 catei usturoi
2 linguri ulei de masline
sare
piper
Numar de portii: 4
Mod de preparare:
1. Amestecati bine toate ingredientele pentru aluat adaugand apa, pana obtineti o compozitie omogena.
2. Preincalziti cuptorul la 210°C. Intindeti aluatul intr-o forma de tarta unsa in prealabil cu margarina. Faceti cateva gauri cu o furculita pentru a evita lipirea si bagati tava la cuptor timp de 10 minute.
3. Caliti usturoiul in uleiul de masline incins si adaugati apoi spanacul. Lasati compozitia pe foc timp de 15 minute, sarati si piperati dupa gust.
4. Lasati spanacul sa se raceasca, dupa care adaugati ouale batute si branza taiata in cuburi. Puneti acest amestec peste foaia de tarta coapta si introduceti din nou tava la cuptor inca 25 de minute. Serviti fierbinte sau cald.