• Tarta cu spanac si branza feta

    Tarta cu spanac si branza feta

    Ingrediente:

    1 kg baby spanac
    250 g branza feta
    3 buc. oua
    210 g faina
    100 g margarina
    10 g unt sarat
    5 catei usturoi
    2 linguri ulei de masline
    sare
    piper

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:

    1. Amestecati bine toate ingredientele pentru aluat adaugand apa, pana obtineti o compozitie omogena.

    2. Preincalziti cuptorul la 210°C. Intindeti aluatul intr-o forma de tarta unsa in prealabil cu margarina. Faceti cateva gauri cu o furculita pentru a evita lipirea si bagati tava la cuptor timp de 10 minute.

    3. Caliti usturoiul in uleiul de masline incins si adaugati apoi spanacul. Lasati compozitia pe foc timp de 15 minute, sarati si piperati dupa gust.

    4. Lasati spanacul sa se raceasca, dupa care adaugati ouale batute si branza taiata in cuburi. Puneti acest amestec peste foaia de tarta coapta si introduceti din nou tava la cuptor inca 25 de minute. Serviti fierbinte sau cald.

  • Articole similare