• Orez chinezesc la wok

    Orez chinezesc la wok

    Ingrediente:

    320 g orez 
    150 g sunca de Praga 
    2 buc. oua 
    1 buc. ceapa galbena 
    1 catel usturoi 
    125 g mazare 
    3 linguri sos de soia 
    1 buc. morcovi 
    3 linguri ulei de floarea soarelui

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:


    1. Intr-o tigaie wok puneti o lingura de ulei.

    2. Bateti ouale ca pentru omleta si adaugati-le in wok, apoi maruntiti omleta cu o lingura de lemn si scoateti-o din tigaie. Adaugati restul de ulei in wok, caliti ceapa si morcovul. 

    3. Intre timp taiati in bucatele sunca si adaugati-o in tigaie alaturi de mazare si usturoi. Lasati tigaia pe foc pentru cateva minute, amestecand continuu.

    4. Puneti orezul, lasati-l sa se inmoaie 2-3 minute, apoi adaugati sosul de soia si bucatelele de omleta. Asezonati cu piper si serviti imediat.


  • Articole similare