• Panificatie si cofetaria cora

    Panificatie si cofetaria cora

    Brutariile magazinelor cora au o variata gama de produse de panificatie. In fiecare zi, se framanta peste 10 tone de aluat, din care se fac peste 130 de tipuri de paine si specialitati de panificatie. Daca vorbim de prajiturile de la cora, trebuie sa stiti ca unele dintre ele sunt realizate dupa retetele unor colege. Nicoleta, Mihaela si Luminita sunt doar cateva dintre numele prajiturilor si ale colegelor noastre, castigatoare la un concurs intern de maiestrie in cofetarie. O parte din materia prima care sta la baza retetelor vine din Romania, o alta parte din Belgia, Germania, Franta sau Italia.


    Selectia materiilor prime pentru produsele de panificatie este foarte importanta, lucrandu-se cu faina de foarte buna calitate, iar in cazul baghetelor frantuzesti, faina vine chiar din Franta. Desi suntem in era tehnologiei, o buna parte din procesul de fabricatie este manual. De asemenea, cofetaria cora ofera in prezent 140 de tipuri de prajituri, dintre care 15 sunt sortimente de cozonaci. Retetele sunt testate, adaptate si imbunatatite in permanenta in functie de gustul clientilor nostri. Pe langa eclere, savarine sau amandine, va oferim prajiturile noastre vedeta: mousse de ciocolata si alte produse delicioase. In acest moment, la cora gasiti cinci feluri de mousse: cu trei tipuri de ciocolata, cu fructe, caramel, pere si mousse de fructe.


    Panificatie si cofetaria cora


    Produsele de la brutarie sunt realizate dupa retete proprii cora, iar cei peste 100 de brutari cora sunt specializati in brutarie si participa periodic la cursuri de specialitate. De ce sunt aceste specialitati de panificatie de la cora atat de bune? Raspunsul Magdei Vasile, formator la brutarie, este ca se respecta retetele si se coc cantitati mici de paine asa incat aceasta sa fie in permanenta proaspata si apetisanta.

    Panatura


    Panificatie si cofetaria cora


    Paine speciala, ingrediente naturale, coapta cu grija pe vatra, miez aromat si coaja crocanta. De ani buni, in fiecare zi, brutarii nostri amesteca cu grija ingredientele naturale pentru un aluat desavarsit. Dupa ce lasa aluatul sa se “odihneasca” in frigider, il impart in bucati mici, si astfel ia nastere painea speciala PANATURA, pregatita de acestia cu drag si pricepere pentru tine!


  • Articole similare