Ingrediente:
8 pere
1 l vin rosu sec
100 g zahar pudra
2 linguri de miere
2 linguri de scortisoara
1 lingurita de nucsoara macinata
Numar de portii: 4 persoane
Mod de preparare:
1. Puneti la fiert vinul cu zaharul, mierea, mirodeniile si coaja de
portocala.
2. Intre timp, curatati perele de coaja, avand grija sa nu indepartati
si coditele.
3. Cand vinul incepe sa fiarba, puneti perele in oala, avand grija ca
vinul sa le acopere in totalitate. Lasati-le la foc mic intre 20 si 30 minute
si nu uitati sa le mai intoarceti din cand in cand. Timpul de fierbere poate
varia in functie de tipul de pere ales, mai tari sau mai moi.
4. In momentul in
care perele s-au inmuiat la interior (intepati-le usor cu o scobitoare pentru a
va da seama daca sunt gata), scoateti-le din vin si puneti-le pe un platou.
Vinul se mai fierbe putin, pana scade si se ingroasa, apoi se toarna peste
pere.
5. Dupa ce perele si vinul s-au racit, puneti-le la frigider cel putin o ora
pana ce le veti servi.