• Pere in vin rosu si mirodenii

    Pere in vin rosu si mirodenii

    Ingrediente:

    2 linguri de miere
    2 linguri de scortisoara
    1 lingurita de nucsoara macinata

    Numar de portii: 4 persoane

    Mod de preparare:

    1. Puneti la fiert vinul cu zaharul, mierea, mirodeniile si coaja de portocala. 

    2. Intre timp, curatati perele de coaja, avand grija sa nu indepartati si coditele. 

    3. Cand vinul incepe sa fiarba, puneti perele in oala, avand grija ca vinul sa le acopere in totalitate. Lasati-le la foc mic intre 20 si 30 minute si nu uitati sa le mai intoarceti din cand in cand. Timpul de fierbere poate varia in functie de tipul de pere ales, mai tari sau mai moi. 

    4. In momentul in care perele s-au inmuiat la interior (intepati-le usor cu o scobitoare pentru a va da seama daca sunt gata), scoateti-le din vin si puneti-le pe un platou. Vinul se mai fierbe putin, pana scade si se ingroasa, apoi se toarna peste pere. 

    5. Dupa ce perele si vinul s-au racit, puneti-le la frigider cel putin o ora pana ce le veti servi.

  • Articole similare