• Sarmale cu orez si urda

    Sarmale cu orez si urda

    Ingrediente:

    300 g orez
    500 g urda
    frunze de stevie sau de vita de vie
    200 g ceapa verde
    50 g marar
    200 g stafide aurii
    200 ml vin alb sec
    100 ml ulei de floarea soarelui
    100 g smantana
    sare

    Numar de portii: 5

    Mod de preparare:

    1. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei.

    2. Se stinge focul si se adauga peste ceapa urda, stafidele, sarea, verdeata tocata si orezul.

    3. Frunzele de stevie sau de vita de vie se oparesc in bors si se lasa la racit, dupa care se umplu cu amestecul obtinut mai sus. 

    4. Sarmalutele se pun la foc in apa si vin si, dupa ce incep sa fiarba, se mai lasa inca zece minute.

    5. Sarmalele se servesc calde, cu smantana deasupra si mamaliga.

  • Articole similare