• Tapenade

    Tapenade

    Ingrediente:


    250 g masline negre fara samburi
    125 g capere 
    100 g file de ansoa 
    1 catel de usturoi
    4 linguri de ulei de masline

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:

    1. Daca fileurile de ansoa sunt foarte sarate, lasati-le putin in apa. Inlaturati capul si coloana vertebrala. 

    2. Clatiti pestele si strecurati apa. Puneti pestele, usturoiul, maslinele si caperele intr-un bol si dati totul la mixer pana ce obtineti o compozitie omogena. Ingredientele se pot marunti si cu furculita. In acest fel, aromele se pastreaza mai bine. Dupa ce ati obtinut pasta, incorporati treptat uleiul de masline.

    Tapenade este una dintre cele mai simple si mai gustoase retete pe baza de masline. Este un excelent aperitiv, care se serveste pe paine prajita, alaturi de un vin rose, asa incat va veti bucura de toata savoarea mediteraneana. 

  • Articole similare