• Cardio, prietenul cel mai bun al siluetei tale

    Cardio, prietenul cel mai bun al siluetei tale

    Vara este aproape si te gandesti, deja, la zilele de vacanta in care te vei putea rasfata pe plaja sau te vei putea plimba in voie, imbracata in rochii vaporoase sau in pantaloni scurti. Singurul lucru care iti rapeste din entuziasm este acela ca silueta ta nu este tocmai cum ti-ai dori? Cea mai eficienta metoda sa revii la proportiile ideale este sportul, impreuna cu o alimentatie echilibrata. Iar atunci cand vine vorba de sport, trebuie sa stii ca exercitiile cardio sunt cele care te ajuta sa arzi calorii repede si iti remodeleaza silueta, pentru ca antreneaza marea majoritate a muschilor. Iata cateva variante in care le poti practica:

    Alergatul este o activitate cardio prin excelenta. Este, insa, important sa il incepi in ritmul pe care il poti sustine, nu trebuie sa fortezi. La inceput, este firesc sa il combini cu mersul alert. Pe masura ce corpul tau capata rezistenta la efort, reprizele de alergare vor creste. 

    Saritul corzii nu doar ca iti va aminti de copilarie, dar reprezinta unul dintre cele mai eficiente exercitii cardio. Conditia este sa reusesti sa sustii reprize de minimum cinci minute.

    Kangoo jumps este un sport mai nou, insa si-a dovedit beneficiile asupra siluetei. In plus, protejeaza articulatiile si il poti practica in siguranta si fara teama de febra musculara. Daca ai probleme cu coloana vertebrala, este bine sa intrebi un medic inainte de a te inscrie la cursuri.

    Bicicleta, indiferent daca vorbim de cea din sala de sport sau de cea clasica, destinata plimbarilor in aer liber, reprezinta de asemenea o varianta foarte buna pentru a pierde in greutate. Daca alegi varianta exterioara, iti recomandam sa nu uiti de echipamentul adecvat: casca, genunchiere si cotiere. Ca si in cazul alergatului, incepe exercitiul la intensitate mica si apoi mareste ritmul, treptat, atat cat poti.

    Crosstrainerul este un aparat mai complex, care are avantajul de a combina exercitiul cardio cu modelarea musculaturii. Il poti instala in propria casa si, pentru a preveni monotonia si plictiseala, il poti folosi in timp ce asculti muzica preferata sau privesti o emisiune interesanta la televizor.

  • Articole similare