• Planifica-ti vacanta din timp, economiseste timp si bani

    Planifica-ti vacanta din timp, economiseste timp si bani

    Indiferent cand este perioada in care te vei putea bucura de mult asteptatul concediu de odihna, niciodata nu este prea devreme pentru a incepe sa il organizezi. Dincolo de faptul ca vei avea parte de multe avantaje concrete, chiar si ideea ca gandurile tale se vor indrepta spre acea perioada minunata a anului te va ajuta sa te rupi de monotonie si sa visezi, deja, la zilele pe care le vei petrece in deplina libertate si confort.


    Dar sa revenim la avantajele concrete, despre care iti povesteam. Primul dintre acestea este, evident, cel financiar. O vacanta planificata din timp inseamna bilete de avion mai ieftine, pachete de cazare obtinute la pret redus prin early-booking, chiar si bilete cu discount la muzee, festivaluri sau concerte. 

    Un alt beneficiu al organizarii timpurii este acela ca iti va oferi mai mult timp sa te documentezi in legatura cu destinatia ta. Vei putea afla de la cei care au fost deja acolo care sunt atractiile care merita vizitate si care sunt acelea pe care ar fi mai bine sa le eviti. Daca nu ai prieteni care sa fi fost deja in locurile in care urmeaza sa calatoresti si tu, ai la dispozitie, pe internet, numeroase forumuri, bloguri de calatorie sau site-uri precum tripadvisor.com, din care poti afla multe detalii care iti vor fi de mare folos atunci cand va trebui sa hotarasti, de exemplu, daca doresti o excursie optionala in timpul concediului sau preferi o sesiune de degustari la podgoriile din zona. Totusi, incearca sa nu exagerezi cu documentarea si cercetarile in avans: daca vei afla despre destinatia ta tot ce poate fi stiut, atunci iti vei rapi un pic din farmecul surprizei si al placerii de a o descoperi la fata locului.

    Sarbatorile nationale si zilele libere din tara catre care urmeaza sa te indrepti sunt un alt element important pe care trebuie sa il iei in considerare. Daca perioada ta de concediu se suprapune cu astfel de evenimente, s-ar putea sa ai supriza neplacuta de a descoperi ca muzeele sunt inchise, magazinele au program de functionare scurt, drumurile vor fi foarte aglomerate iar preturile hotelurilor pot sa fie chiar si la o valoare tripla fata de cea obisnuita. Organizarea din vreme te va ajuta sa eviti toate aceste neajunsuri.

  • Articole similare