• Joggingul in oras

    Joggingul in oras

    Alergatul in parc este minunat: aerul curat, verdeata care te inconjoara, privelistea spectaculoasa a naturii sunt elemente care te ajuta sa nu te plictisesti si sa gasesti mereu ceva nou la fiecare tura de jogging. Din cand in cand, insa, simti nevoia unei schimbari de decor. Sau, in weekend, aleile parcului devin atat de aglomerate incat iti este pur si simplu imposibil sa mentii ritmul in timp ce te straduiesti sa ii eviti pe cei care se plimba in parc. Iata doua situatii in care trebuie sa te reorientezi si sa descoperi ca si alergatul pe trotuarele din oras are farmecul sau, mai ales ca traficul rutier este mai redus la sfarsit de saptamana. Este bine, insa, sa tii cont de cateva lucruri, pentru a te bucura cu adevarat de aceasta experienta.


    In primul rand, alege zone pe care le cunosti si despre care stii ca sunt sigure. Mai ales daca vremea calda te obliga sa iti incepi sesiunea de alergare dupa caderea serii, evita cartierele si strazile despre care ai suspiciuni ca nu sunt complet sigure. De asemenea, alege un traseu care este iluminat pe toata lungimea sa.

    Fii atenta la semafoare si nu te aventura niciodata sa traversezi daca nu este aprinsa culoarea verde. La intersectiile nesemaforizate, redu viteza si verifica bine daca poti traversa in siguranta.

    Cand astepti la semafor, nu te opri total din miscare. Exerseaza alergarea pe loc sau fa cateva exercitii pentru articulatii, iti vor prinde foarte bine in continuarea traseului. De asemenea, este momentul perfect sa te hidratezi sau sa iti ajustezi echipamentul: sa iti legi sireturile sau sa dai jos un strat de imbracaminte, in caz ca iti este prea cald. 

    Poarta haine in culori vizibile, mai ales daca alergi noaptea si alege pantofi de alergat cu amortizare foarte buna. Asfaltul este o suprafata mai dura decat pamantul de pe aleile din parc, iar articulatiile tale au nevoie de protectie maxima.

    Da volumul muzicii din casti la un nivel ceva mai scazut decat cel obisnuit. Mai ales in zonele aglomerate, este bine sa poti auzi si zgomotele din jur, in caz ca se intampla vreun eveniment care are nevoie de atentia ta.

  • Articole similare