• Cum sa-ti organizezi frigiderul

    Cum sa-ti organizezi frigiderul

    In goana dupa cumparaturi pentru a ne asigura ca avem de toate prin frigider, ajungem sa il umplem cu tot felul de produse care nu sunt neaparat necesare. Si uite asa, uitam ce avem pe-acolo , produsele se deterioreaza si ajung intr-un final la gunoi. Iar noi, romanii, suntem campioni la risipa alimentara. 

    Nu e tocmai complicat sa ai un frigider model, in care produsele sa stea unde trebuie, astfel incat sa nu uiti de ele si sa se strice. Iata un mic ghid pentru reorganizarea frigiderului tau:

    1. Asigura-te, pe cat posibil, ca consumi produsele in functie de data achizitionarii, pe principiul „primul cumparat, primul consumat”.

    2. Ouale, de pilda, trebuie tinute in cofraj. In acest fel nu se „contamineaza” cu alte mirosuri din frigider si mentin temperatura ideala pentru mai mult timp.

    3. Ai grija sa nu tii usa frigiderului deschisa prea mult timp.

    4. Nu umple frigiderul peste masura. Cu cat e mai incarcat, cu atat e mai putin probabil sa mentina temperatura ideala.

    5. Carnea cruda trebuie sa stea in compartimentele inferioare, cat mai in spate pentru ca aceea e zona cea mai racoroasa; asaza legumele pe rafturile superioare, fara contact cu carnea.

    6. Legumele e bine sa stea impreuna, la fel si untul si branzeturile.

    7. Aminteste-ti cum sunt pastrate produsele in supermarket! Rosiile, cartofii, ceapa nu sunt tinute la frigider din cauza ca, in contact cu frigul, se deterioreaza mai repede si isi pierd savoarea. Gaseste, in schimb, un loc racoros si umbros pentru pastrarea lor.

    8. Regula generala e sa organizezi atat de bine frigiderul incat sa poti sa vezi toate produsele atunci cand il deschizi.

  • Articole similare