• Legume la cuptor cu seminte de pin si sos de iaurt

    Legume la cuptor cu seminte de pin si sos de iaurt

    Ingrediente:


    500 g cartofi rosii mici
    500 g cartof dulce
    4 catei usturoi
    2 linguri ulei masline
    1 ardei gras rosu mare (185g)
    1 ceapa rosie mare (180g)
    ¼ ceasca seminte de pin prajite
    80 g frunze rucola
    sare
    piper negru proaspat macinat

    Dressing:

    60 g iaurt grecesc

    2 catei usturoi
    1 lingura suc de lamaie
    1 lingurita miere
    2 lingurite mustar
    sare

    Numar portii: 4

    Mod de preparare:


    1. Preincalziti cuptorul la 180 - 200 de grade. 

    2. Intr-un vas suficient de incapator, asezati cartofii dulci (curatati de coaja si taiati in cuburi de aproximativ 4 cm) si pe cei rosii (spalati si taiati pe jumatate), usturoiul, uleiul si amestecati. 

    3. Asezati amestecul intr-o tava de cuptor, intr-un singur strat. 

    4. Asezonati cu sare si piper si lasati la cuptor timp de aproximativ 20 de minute. 

    5. Intoarceti cartofii rascolindu-i, adaugati ardeiul gras (taiat in felii mai groase) si ceapa rosie (taiata julien). 

    6. Lasati-i in continuare la cuptor pentru inca 15 minute apoi adaugati semintele de pin si mai lasati la cuptor inca 5 minute sau pana cand legumele devin aurii si sunt gatite. 

    7. Lasati 10 minute sa se raceasca usor.

    8. Intre timp, preparam dressing-ul de iaurt, amestecand toate ingredientele pana la o omogenizare uniforma.

    9. Intr-un vas larg, se amesteca legumele coapte cu semintele de pin si salata rucola. 

    10. Turnati dressing-ul peste si serviti.

  • Articole similare