Ingrediente:
500 g cartofi rosii mici
500 g cartof dulce
4 catei usturoi
2 linguri ulei masline
1 ardei gras rosu mare (185g)
1 ceapa rosie mare (180g)
¼ ceasca seminte de pin prajite
80 g frunze rucola
sare
piper negru proaspat macinat
Dressing:
60 g iaurt grecesc
2 catei usturoi
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita miere
2 lingurite mustar
sare
Numar portii: 4
Mod de preparare:
1. Preincalziti cuptorul la 180 - 200 de grade.
2. Intr-un vas suficient de incapator, asezati cartofii dulci (curatati de coaja si taiati in cuburi de aproximativ 4 cm) si pe cei rosii (spalati si taiati pe jumatate), usturoiul, uleiul si amestecati.
3. Asezati amestecul intr-o tava de cuptor, intr-un singur strat.
4. Asezonati cu sare si piper si lasati la cuptor timp de aproximativ 20 de minute.
5. Intoarceti cartofii rascolindu-i, adaugati ardeiul gras (taiat in felii mai groase) si ceapa rosie (taiata julien).
6. Lasati-i in continuare la cuptor pentru inca 15 minute apoi adaugati semintele de pin si mai lasati la cuptor inca 5 minute sau pana cand legumele devin aurii si sunt gatite.
7. Lasati 10 minute sa se raceasca usor.
8. Intre timp, preparam dressing-ul de iaurt, amestecand toate ingredientele pana la o omogenizare uniforma.
9. Intr-un vas larg, se amesteca legumele coapte cu semintele de pin si salata rucola.
10. Turnati dressing-ul peste si serviti.