• Cum sa te machiezi in timpul verii

    Cum sa te machiezi in timpul verii

    Incet incet, vara isi intra in drepturi depline. Temperaturile ne anunta ca a venit vremea sa scoatem din dulap hainele usoare si sandalele iar soarele ne duce, deja, cu gandul la vacante si la plaja. Pe masura ce sezonul estival se apropie, este timpul sa regandim si felul in care ne machiem in aceasta perioada. Vremea make-up-ului consistent din timpul iernii s-a dus, iar tenul nostru are nevoie sa respire si sa isi mentina aspectul proaspat. 

    Primul lucru de care trebuie sa tii cont este ca produsul indispensabil al acestei perioade este crema cu factor mare de protectie solara. Tenul tau are nevoie sa limitezi efectele razelor ultraviolete. Exista, desigur  si varianta sa folosesti un fond de ten special, care are incluse in compozitie si substante care asigura protectia solara, dar te sfatuim ca, in acest caz, sa apelezi la unul profesional, din categoria dermatocosmeticelor. 

    Pe masura ce zilele de vara trec, pielea ta va fi tot mai bronzata. De aceea, te sfatuim sa adaptezi si fondul de ten la noua nuanta. Pentru machiajul de zi cu zi, iti recomandam sa renunti la pudra. Iti va incarca tenul inutil, iar traspiratia produsa de caldura ii va da un aspect inestetic. Chiar si seara, in lunile toride, este mai bine sa lasi pudra in sertar, pentru ca pielea ta va arata excelent si fara ea. In locul acestui produs, te poti reorienta catre sprayuri sau produse de tip primer, care au o textura mult mai delicata si efecte foarte bune.
    Daca esti multumita de nuanta tenului tau, o poti pune foarte bine in valoare cu un bronzer aplicat pe pometi si pe frunte.

    Rujurile si glossurile de buze sunt, in schimb, produse pe care le poti folosi cu generozitate in aceasta perioada. Alege nuanta care se potriveste cel mai bine look-ului tau de vara si pune-ti buzele in valoare. Daca obisnuiesti sa porti ochelari de soare, gura va ramane elementul facial cel mai vizibil. 

    De asemenea, mascara este un alt produs care are nevoie de atentie in timpul verii. Cea mai buna varianta este sa investesti intr-o varianta waterproof, care te va asigura ca genele tale vor ramane impecabile chiar si dupa ce ai petrecut cateva ore la temperaturi caniculare. Fardul de ochi este un produs pe care e bine sa il folosesti mai temperat in aceasta perioada.

  • Articole similare