• Cum sa ai o camara bine organizata

    Cum sa ai o camara bine organizata

    Toamna deja a sosit si, odata cu ea, fiecare gospodina se gandeste la proviziile pentru iarna. Camara devine una dintre cele mai importante incaperi ale casei, pentru ca ea adaposteste bunatatile cu care ne vom rasfata in sezonul rece. Dulceturi, sucuri de rosii, muraturi, compoturi si multe alte delicatese sunt pe cale sa devina vedetele meselor in familie. 

    Din acest motiv, este important cum organizam spatiul in care le pastram, astfel incat ele sa isi pastreze gustul si proprietatile, dar si noua sa ne fie usor sa ne descurcam si sa gasim rapid borcanul sau sticla de care avem nevoie. Iata cateva sfaturi cate te vor ajuta sa ai o camara bine organizata:

    • Atunci cand pregatesti dulceturile, bulionul sau muraturile, pune-le etichete pe care sa scrii exact ce se afla in borcanul respectiv si data de ”fabricatie” a produsului.

    Foloseste recipiente si cutii transparente, astfel incat sa iti fie usor sa iti dai seama ce se afla in fiecare.

    • In fiecare an, verifica daca rafturile sunt bine ancorate. Greutatea produselor care sunt asezate pe ele risca sa slabeasca legaturile cu care le fixezi in perete.

    Evita sa asezi aragazul aproape de camara. Caldura degajata de el poate conduce, in timp, la deteriorarea conservelor.

    Este ideal daca in interiorul camarii se afla si o mica fereastra, astfel incat sa fie asigurata aerisirea, iar spatiul sa ramana racoros. Daca unul dintre pereti se afla la exterior, atunci profita de acest lucru si instaleaza un aparat de ventilatie. Daca toti peretii sunt la interior, atunci camara ta va avea nevoie de o gura de aerisire.

    Pentru a feri spatiul de insecte, o idee buna este sa asezi pe fiecare dintre rafturi cate o ramurica de cimbru.

    Rafturile trebuie protejate de umezeala, mai ales daca sunt din lemn. Metoda traditionala de a le inveli cu hartie functioneaza foarte bine.

    • La inceputul fiecarei toamne, camara are nevoie de o curatenie generala, pentru a fi pregatita de iarna. Este ideal daca o poti zugravi cu un strat de vopsea lavabila sau var, care vor asigura igienizarea si vor indeparta microorganismele adunate in timpul anului.




  • Articole similare