• Vinul, o licoare cu secrete fascinante

    Odata cu sosirea toamnei, ne pregatim pentru serile placute in compania prietenilor. Vom rade impreuna, ne vom povesti aventurile de peste vara si toata atmosfera va fi cu atat mai placuta daca o vom completa cu un pahar de vin bun. Asa cum se intampla de multe ori atunci cand vinul este spectaculos, la un moment dat, chiar el ajunge sa fie subiectul conversatiei. Daca vrei sa iti impresionezi prietenii cu informatii interesante legate de aceasta licoare, iata cateva lucruri pe care e destul de probabil ca ei sa le auda pentru prima data:

     

         Exista 10.000 de soiuri de struguri de vin in intreaga lume.

         ÃŽn Grecia antica, gazda cinei lua prima inghititura de vin pentru a se asigura ca vinul servit oaspetilor nu era otravit.

         ÃŽn Roma Antica, femeilor le era interzis sa bea vin.

         Degustatorii de vin „invartesc” vinul in pahar pentru a-i elibera aromele. De asemenea, nu umplu paharul mai mult de o treime pentru a lasa un spatiu in care aceste arome se pot aduna.

         Exista o modalitate corecta si una gresita de a tine un pahar de vin. Modul corect este sa il tinem de picior, astfel incat mana noastra sa nu incalzeasca paharul si, astfel, sa creasca temperatura vinului.

         Culoarea unui vin este determinata de contactul pe care sucul de struguri il are cu cojile fructelor– acest lucru afecteaza si nivelurile de taninuri din produsul finit.

          Vinul rosu poate fi facut numai din struguri cu coaja albastra sau violeta. Vinul alb poate proveni si din acesti struguri mai inchisi la culoare, dar numai daca sucul este separat de coaja.

         Strugurii sunt cel mai plantat fruct din intreaga lume.

     

    Pentru ca serile voastre sa fie insotite de cele mai potrivite sortimente de vin, avem si un pont pentru tine: In magazinele cora gasesti vinuri de calitate provenite de la producatori romani de renume, Cramele acestora, testare de generatii intregi de iubitori ai vinului, au si ele povesti frumoase, care vorbesc despre traditie si despre dorinta de a oferi produse la cele mai inalte standarde:










  • Articole similare