Toamna a adus cu ea si zilele in care
temperatura de afara si ploile ne indeamna sa ne strangem laolalta si sa ne
bucuram de o mancare mai consistenta, insa foarte hranitoare. Daca reusim sa
includem si ingrediente produse local, atunci reteta unei mese reusite este
garantata. Tocmai de aceea, iti propunem un fel de mancare traditional, care
include unele dintre cele mai populare alimente care sunt produse in Romania.
Iata reteta:
Ingrediente
450 g malai
1.5 l apa
1 lingura rasa de sare
500 g branza rasa (mai multe sortimente, dupa gust. Potti
include si branza afumata, pentru un plus de savoare)
150 g mezeluri de casa si carnati afumati
2-3 linguri ulei
Preparare
Radem branzeturile si le amestecam. Le lasam deoparte sa
se odihneasca si continuam cu restul umpluturii.
Taiem in felii si prajim carnatii, apoi prajim si
mezelurile (poti folosi costita, muschi afumat, de fapt orice mezel de casa ai
la indemana).
Facem mamaliga, astfel incat sa fie consistenta si destul
de tare, insa fara cocoloase
Cand este gata, rasturnam mamaliga pe o suprafata tare, de
exemplu un tocator din lemn. O impartim in 6 bucati egale, pe care le
aplatizam. Umplem fiecare bucata cu mezelurile prajite si cu branza, apoi
modelam cu mainile fiecare bucata, astfel incat sa rezulte 6 sfere umplute. Le
stropim cu putin ulei sau cu grasimea ramasa de la prajitul mezelurilor si le
punem la cuptor, intr-un vas adecvat, la 200 de grade, timp de 20-25 de minute,
pana cand bulzul e gata si ne putem bucura de aroma sa delicioasa. La final,
dupa gust, putem adauga si un ou ochi.