• Bulzul ciobanesc, un deliciu pentru zilele racoroase

     


    Toamna a adus cu ea si zilele in care temperatura de afara si ploile ne indeamna sa ne strangem laolalta si sa ne bucuram de o mancare mai consistenta, insa foarte hranitoare. Daca reusim sa includem si ingrediente produse local, atunci reteta unei mese reusite este garantata. Tocmai de aceea, iti propunem un fel de mancare traditional, care include unele dintre cele mai populare alimente care sunt produse in Romania. Iata reteta:

     

    Ingrediente

    450 g malai

    1.5 l apa

    1 lingura rasa de sare

    500 g branza rasa (mai multe sortimente, dupa gust. Potti include si branza afumata, pentru un plus de savoare)

    150 g mezeluri de casa si carnati afumati

    2-3 linguri ulei

     

    Preparare

    Radem branzeturile si le amestecam. Le lasam deoparte sa se odihneasca si continuam cu restul umpluturii.

    Taiem in felii si prajim carnatii, apoi prajim si mezelurile (poti folosi costita, muschi afumat, de fapt orice mezel de casa ai la indemana).

    Facem mamaliga, astfel incat sa fie consistenta si destul de tare, insa fara cocoloase

    Cand este gata, rasturnam mamaliga pe o suprafata tare, de exemplu un tocator din lemn. O impartim in 6 bucati egale, pe care le aplatizam. Umplem fiecare bucata cu mezelurile prajite si cu branza, apoi modelam cu mainile fiecare bucata, astfel incat sa rezulte 6 sfere umplute. Le stropim cu putin ulei sau cu grasimea ramasa de la prajitul mezelurilor si le punem la cuptor, intr-un vas adecvat, la 200 de grade, timp de 20-25 de minute, pana cand bulzul e gata si ne putem bucura de aroma sa delicioasa. La final, dupa gust, putem adauga si un ou ochi.

  • Articole similare