• Biscuiti cu dovleac, un deliciu de sezon pentru mici si mari

     


    Dovleacul este starul acestei perioade. Il poti folosi pentru supe creme, in tocanite si ghiveciuri, in placinte sau pur si simplu copt, cu putina miere pe deasupra si neaparat nuca tocata. Insa dovleacul se preteaza si in retete mai putin cunoscute sau intalnite la noi : tarte cu dovleac, cheesecake cu dovleac, briose sau biscuiti. Astazi va prezentam o reteta pe care cei mici o vor adora, chiar daca nu sunt cei mai mari fani ai dovleacului. Biscuitii cu dovleac sunt un snack sanatos pentru orele de stat in parc sau intre mesele principale. Vei avea nevoie de :

    • 250 g faina
    • 1 plic praf de copt
    • 1 varf de cutit ras de bicarbonat (aprox. 3 g)
    • un praf de sare
    • 15 g zahar brun sau alb
    • 1 varf de cutit ras de scortisoara
    • 113 g unt taiat in bucatele mici
    • 50 g branza cheddar rasa
    • 120 g iaurt
    • 120 g piure de dovleac (dovleacul se coace in prealabil si se da la blender)
    • 1 ou batut
    • 1 lingurita seminte de susan

    Cuptorul se incalzeste la 180 de grade. Se pregateste o tava cu hartie de copt.

    Ingredintele uscate se amesteca intr-un bol (faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, zaharul si scortisoara). Peste acestea se adauga untul taiat in cubulete si se amesteca cu o furculita pana ce se obtine un amestec cu cocoloase. Se adauga peste compozitia cu faina si unt cheddarul si se amesteca bine. In continuare, se adauga iaurtul si piureul de dovleac pana ce totul se transforma intr-un aluat care poate fi modelat.

    Aluatul obtinut se aseaza pe o hartie de copt infainata si se intinde cu mainile intr-un patrat. gros de 1 cm. Apoi, folosind tehnica de impaturire de la aluatul foietaj, se aduc laturile patratului in interior si se pliaza ca o carte. Dreptunghiul obtinut se intinde cu mainile infainate pana redevine un patrat suficient de mare, gros de 1 cm.

    Cu ajutorul unei forme de patiserie sau cu marginile unui pahar infainat, se decupeaza biscuitii, care se aseaza in tava. Restul de aluat care ramane se intinde cu mainile infainate pana cand nu mai este nimic de taiat cu paharul/forma.

    Biscuitii astfel formati se ung cu oul batut, se presara cu semintele de susan si se coc pentru 20-25 de minute pana devin rumeni.

    Reteta este pentru 13-15 biscuiti.

     

     

     

  • Articole similare