• Alimente perfecte pentru pielea ta

    Alimente perfecte pentru pielea ta

    Pielea cu adevarat frumoasa si luminoasa nu este doar rezultatul tratamentelor cosmetice. Oricat de performante ar fi acestea, nu pot inlocui sanatatea si echilibrul real din organismul tau. Pentru a-ti mentine tenul impecabil pentru cat mai mult timp, este foarte important felul in care te hranesti. Exista alimente care iti vor asigura doza necesara de elemente nutritive si vitamine pentru ca pielea ta sa straluceasca chiar si la prima ora a diminetii, inainte sa o ajuti cu machiaj sau cu o crema.

    Vitamina C este una dintre cele mai importante substante de care are nevoie tenul tau, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti. O poti gasi in cantitati generoase in citrice, fructe de padure, broccoli, papaya sau in cartofii dulci. Tine cont ca Vitamina C este necesara si la producerea de colagen, substanta care ajuta vasele capilare sa furnizeze pielii tale o sangvinizare optima.

    Seleniul este un mineral antioxidant necesar tenului tau si contribuie la sustinerea sistemului imunitar. Cercetatorii au descoperit si alte efecte benefice ale sale: contribuie la diminuarea petelor produse de expunerea la soare si a celor cauzate de inaintarea in varsta. Pentru a te asigura ca ii oferi pielii tale suficient seleniu, incearca sa nu iti lipseasca din dieta alimente precum nucile, pestele, tomatele sau ouale.

    Vitamina E este aceea care protejeaza celulele de degradare si ajuta la regenerarea celulara. Se gaseste in cantitati mari in alune, migdale, avocado, uleiul de foarea soarelui si uleiul de porumb. Toate aceste alimente pot deveni baza unor mancaruri absolut delicioase, nu-i asa?

    Grasimile sanatoase. Medicii ne spun sa stam cat mai departe de grasimile saturate si au perfecta dreptate. Exista, insa, grasimi nesaturate care sunt absolut esentiale in functionarea normala a corpului nostru si, de asemenea, foarte benefice pentru ten. Le gasesti in avocado, peste gras, nuci sau seminte. Bonusul este ca vin la pachet si cu o doza generoasa de Vitamina E, ale carei efecte le-ai aflat deja.

  • Articole similare