• Obiceiuri de ingrijire la indemana

    Obiceiuri de ingrijire la indemana

    Sa ai grija de frumusetea ta poate parea un lucru complicat si, de multe ori, chiar asa este: mereu apar noi proceduri cosmetice, saloanele introduc aparatura din ce in ce mai sofisticata, revistele sunt pline cu reclame la cele mai inovatoare produse si creme. Inainte de toate acestea, ingrijirea este, insa, un proces care incepe cu rutina de acasa. Sa apelezi la cele mai moderne inventii in materie de beauty nu va avea efectul scontat daca uiti de obiceiurile de baza simple, dar eficiente, care ne ajuta sa ne pastram frumusetea si sa o punem in valoare.

    Demachierea. Este un lucru elementar ca in fiecare seara sa iti indepartezi de pe ten orice urma de machiaj. Nu conteaza cat de obosita esti, este esential pentru frumusetea ta sa faci acest efort cu atentie si seriozitate, pentru ca pielea ta sa nu fie afectata in timpul noptii de substantele din compozitia produselor de machiaj si de impuritatile de peste zi.

    Exfolierea. Chiar daca nu reusesti sa executi aceasta procedura in fiecare zi, asigura-te ca faci asta macar de cateva ori pe saptamana. Investeste intr-un burete de baie din lufa naturala si iti va fi cu atat mai usor sa introduci exfolierea printre obiceiurile tale sanatoase.

    Reevalueaza-ti alimentatia. Aspectul nostru general si al pielii in special este influentat de modul in care alegem sa ne hranim. Cu cat vei elimina mai repede alimentele nesanatoase si substantele toxice precum nicotina sau alcoolul in exces, cu atat vei reusi sa iti mentii tineretea si frumusetea pentru mai mult timp.

    Fii atenta la termenele de garantie ale produselor cosmetice. Chiar daca nu le-ai folosit prea mult, daca durata lor de viata a expirat, arunca-le fara niciun regret. Nu doar ca nu isi vor mai face treaba la standardul initial de performanta, dar pot sa fie chiar amenintatoare pentru sanatatea ta. De exemplu, daca folosesti o mascara mai mult decat este indicat pe ambalaj, te expui riscului unor infectii ale ochilor. Si nu merita sa faci asta de dragul niciunui machiaj, oricat de frumos sau de interesant ar fi acesta.

  • Articole similare