• Dimineti mai usoare, in drum spre scoala

    Dimineti mai usoare, in drum spre scoala

    Pregatirile de dimineata pot fi o adevarata bataie de cap. Trezitul, igiena matinala, micul-dejun, alegerea hainelor, pachetelul pentru pauza mare, toate reprezinta o rutina in care organizarea este esentiala. Orice eveniment neprevazut, chiar si un nasture care se descoase in timp ce va pregatiti sa iesiti din casa, poate sa dea peste cap intregul program si sa va aduca in cea mai nedorita dintre situatii: intarzierea la prima ora. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci fata cu brio acestei provocari si sa iti asiguri o marja de timp astfel incat, impreuna cu copilul tau, sa incepeti ziua fara stres si cu voie buna:


    Pregateste pachetelul pentru scoala cu o seara inainte. In felul acesta, castigi minute pretioase dimineata. Un sandvis sau un ou fiert rezista fara probleme peste noapte in frigider.

    Procedeaza la fel si cu planificarea micului-dejun: stabiliti impreuna care este meniul diminetii urmatoare. Iti va fi mai usor sa faci acest lucru inainte de culcare, decat imediat dupa ce s-a trezit, cand copilul poate fi somnoros si indispus.

    Aplica aceeasi strategie si pentru hainele de scoala, pana la cele mai mici detalii. Lustruieste inclusiv pantofii si asigura-te ca si ghiozdanul este pregatit pentru ziua care urmeaza.

    Obisnuieste-l pe cel mic sa se ocupe singur de igiena personala, inca de la varste mici. Faptul ca stie care este rutina din fiecare dimineata il va ajuta sa aprecieze mai bine de cat timp are nevoie si cand este cazul sa se grabeasca.

    Daca ai un copil care nu este foarte prieten cu disciplina, o strategie buna de organizare este sa scrii o lista cu toate lucrurile pe care le aveti de facut dimineata si sa o tii la vedere, in camera lui sau pe frigider. In acest fel, va asimila mai usor ideea de rutina si va sti de fiecare data ce mai are de facut.

    Oricat ar fi de stresant programul, tine minte ca este foarte important sa va incepeti ziua cu o stare de spirit buna. O imbratisare inainte de a iesi din casa si cateva glume pe drum pot face minuni!

  • Articole similare