• Cum ne imbracam la interviul de angajare

    Cum ne imbracam la interviul de angajare

    ”Haina il face pe om” spune o zicala auzita de la bunicii nostri. Altfel spus, imbraca-te potrivit pentru fiecare situatie in parte, daca vrei sa fii luata in seama! Iar o situatie importanta e interviul de angajare. Doar nu vrei sa-ti scada sansele de reusita doar pentru ca nu ai ales bine hainele in ziua in care dai testul pentru job. Sunt cateva reguli vestimentare care trebuie respectate.


    Cand iti alegi tinuta pentru interviul de angajare nu uita ca vei ajunge in fata unui potential sef, care va fi atent la toate detaliile in ceea ce te priveste. Inainte sa afle ce stii sa faci si de ce ai fi tu persoana potrivita pentru respectivul post, te va analiza din priviri. Vestimentatia pentru interviu nu trebuie aleasa in functie de profilul companiei in care ai vrea sa te angajezi. Oriunde ai merge la interviu, e nevoie de o tinuta office ingrijita si decenta. Nu pretentioasa, nu excesiv de eleganta si nici foarte accesorizata. Chiar daca nu e vorba un post de conducere sau care sa presupuna interactiune cu clientii, in fata angajatorului trebuie sa impui seriozitate. 

    Sacoul este piesa de rezistenta. De preferat, o croiala simpla in culori nu prea stridente. Purtat peste o rochie sau asortat la fusta sau la pantalon, sacoul da prestanta. E ca o carte de vizita a unui om serios, implicat, hotarat si gata de actiune. Unii spun ca interviul de angajare impune purtarea unei camasi. E adevarat in cazul domnilor. Doamnele, insa, au de unde alege la capitolul bluze, camasi, topuri. Important: decolteul foarte adanc nu este mereu apreciat și nici bluzele din materiale foarte transparente. Poate fi interepretat ca un semn de neseriozitate. Recomandat ar fi ca sub sacou sa nu pui un top stralucitor, cu paiete, scrisuri sau imprimerui non-conformiste, potrivit mai degraba pentru o seara la restaurant sau in club. Sacoul nu poate salva singur aparentele.

    Alege o fusta cu lungime potrivita. Nu trebuie sa fie pana in pamant, dar nici scurta precum cele purtate pe terenul de tenis sau la petreceri. Nici mini, nici maxi. La nivelul genuchiului e cel mai potrivit, fie ca are croiala dreapta, creion sau e plisata. Asorteaza culorile si ai grija sa nu fie mai mult de trei in toata tinuta, vestimentatia curcubeu nu e pentru interviul de angajare.

    Cu pantalonii e mai simplu. Nu ai cum sa dai gres cu o croiala clasica, potrivita conformatiei tale fizice. Singura restrictie: pantalonii sport si colantii de aerobic. Dar, cred ca nici tu nu te gandeai la ei pentru o astfel de situatie.

  • Articole similare