• Calatoria cu trenul: cum sa te bucuri de ea impreuna cu micutul tau

    Calatoria cu trenul: cum sa te bucuri de ea impreuna cu micutul tau
    Fie ca apar ca o necesitate sau ca o placere, drumurile cu trenul pot reprezenta o adevarata provocare atunci cand esti insotita de copilul tau. Daca este prima experienta de acest fel, atunci ai nevoie de o adevarata strategie inainte de a pleca la drum, iar sfaturile noastre iti vor fi cu adevarat de ajutor.

    In primul rand, iti recomandam sa nu amani cumpararea biletelor pana in ultimul moment. Mai ales in preajma sarbatorilor importante sau a minivacantelor, cozile de la casa de bilete vor fi imense si chiar nu e momentul cel mai potrivit sa ii pui la incercare rabdarea unui copil mic. Cel mai bine este sa achizitionezi biletele cu cateva zile inainte, astfel incat sa nu stai cu emotii ca ai putea sa pierzi trenul.

    Daca drumul este mai lung si depaseste 3-4 ore, ia-ti de acasa un pachetel cu mancare si apa. Este foarte probabil ca micutului tau sa i se faca foame in timpul calatoriei si sa apelezi la fast-food sau la dulciurile vandute in tren nu este cea mai buna solutie pentru o alimentatie sanatoasa. 

    Explica-i copilului ca in permanenta trebuie sa ramana aproape de tine. Intr-o gara aglomerata, riscul sa se rataceasca este foarte mare.

    Ia de acasa cateva jucarii sau carti si creioane de colorat. Il vor ajuta sa depaseasca mai usor momentele de plictiseala. In acelasi timp, atrage-i mereu atentia atunci cand vezi pe fereastra ceva interesant si povesteste-i ce stii despre locul respectiv. O mini-documentare acasa, inainte de plecare, iti va oferi tot felul de amanunte interesante, care vor transforma calatoria intr-un prilej perfect de a-i imbogati cunostintele celui mic.

    Intr-o calatorie de cateva ore, este destul de probabil sa faca cunostinta cu alti copii de varste apropiate. Lasa-i sa se joace impreuna si sa socializeze, dar, evident, sub supravegherea adultilor.

    Tine cont si de confortul celorlalti pasageri. Evident ca un copil nu poate ramane tacut tot timpul, dar incearca sa ii ghidezi comportamentul astfel incat sa nu creeze deranj, inclusiv sonor, in jurul sau.

  • Articole similare