• Umidificatorul, un gadget trendy

    Umidificatorul, un gadget trendy

    Aerul mult prea uscat din casa provoaca afectiuni respiratorii, ca astm sau bronsita sau poate duce la deshidratarea pielii si la iritatii severe. Pentru a evita acest lucru, nivelul umiditatii din locuinta trebuie sa fie intre 35-50%, iar mentinerea valorilor recomandate te ajuta sa ai grija de sanatatea ta si a intregiii familii. 


    Pe langa clasica metoda a plasarii unor recipiente cu apa in camera, de obicei langa fereastra, poti apela la un umidificator, o varianta mult mai eficienta de a creste rapid nivelul de umiditate dintr-o locuinta. Desi nu la fel de des intalnit in casele noastre precum alte electrocasnice, exista o multime de motive pentru care achizitionarea unui umidificator este o idee buna. Iata cateva dintre acestea:


    • mentine un nivelul optim constant de umiditate in locuinta
    • amelioreaza disconfortul cauzat de raceala si gripa, inlaturand senzatia de nas infundat permanent
    • are efecte pozitive in ceea ce priveste diminuarea  sforaitului
    • nu iti face bine numai tie, dar si plantelor exotice de apartament, carora le ofera un mediu mult mai apropiat de cel natural 


    In ultima vreme, aceste dispozitive de imbunatatire a calitatii aerului sunt din ce in ce mai la moda, iar unele dintre ele sunt gadgeturi cu performante tehnologice remarcabile. 

    Daca aceste argumente te-au convins sa iti cumperi un umidificator, iti recomandam sa alegi unul care sa fie silentios, usor de utilizat, compact si eficient. Inca un lucru pe care trebuie sa il iei in calcul este faptul ca exista mai multe tipuri de astfel de dispozitive: cu aer cald (potrivite pentru iarna), cu aer rece (functioneaza bine in orice anotimp), cu ultrasunete (cu functie de ionizare sau fara). Acestea din urma sunt cele mai noi aparute si sunt si cele mai avansate din punct de vedere al tehnologiei. Folosind ultrasunete produc picaturi mici de apa care sunt mai apoi raspandite in camera cu ajutorul unui ventilator. De asemenea, au si un ecran digital care iti arata temperatura si nivelul umiditatii din camera.

  • Articole similare