• Cum sa iti inveti copilul sa mearga pe role

    Cum sa iti inveti copilul sa mearga pe role

    Imediat cum a venit vremea frumoasa, parcurile s-au umplut de copii care se joaca si se distreaza in aer liber, bucurandu-se de soare si de caldura. Joaca este un excelent pretext pentru miscare si se poate transforma rapid intr-o activitate in care cel mic sa isi exerseze si aptitudinile sportive. Patinatul pe role poate deveni mai mult decat o pasiune trecatoare, pentru ca este extrem de distractiv, de antrenant si de provocator. Pe masura ce copilul creste, are toate sansele sa devina un ”maestru” al acestui sport, in jurul caruia se construiesc si comunitati in care se leaga prietenii durabile. 

    Este, insa, foarte important felul in care iti ajuti copilul sa descopere acest sport. Daca te intrebi care este varsta cea mai potrivita pentru a incepe, specialistii spun ca la 4-5 ani este momentul perfect. Copilul isi stapaneste suficient de bine miscarile, iar motricitatea sa si reglarea echilibrului sunt suficient de bine dezvoltate.

    Primul lucru de care trebuie sa tii cont este echipamentul adecvat. Asigura-te ca poarta imbracaminte comoda si ca are toate elementele de protectie necesare: casca, genunchiere si cotiere, pentru a nu risca accidentari serioase si a amortiza cazaturile. Evident ca, la inceput, acestea vor fi destul de frecvent, de aceea este bine sa ii explici ca nu e cazul sa se supere prea tare atunci cand nu isi poate controla echilibrul: se intampla si celor mai buni dintre patinatori. Este, insa, important sa invete sa cada: aterizarea pe genunchi sau pe coate este preferabila celei in maini, pentru ca aceasta din urma poate sa provoace luxatii sau chiar accidentari mai grave.

    Miscarea de baza, la inceput, este flexarea genunchilor, alternativ, la fiecare pas. Ghideaza-l si chiar tine-l de maini daca simte nevoia, ii vei oferi mai multa siguranta. In momentul in care simte nevoia sa se desprinda, incurajeaza-l, dar ramai in preajma, pentru a-i oferi ajutor la nevoie. La primele lectii, este normal sa paseasca mai mult decat sa alunece, dar va veni si acest moment pe masura ce capata incredere. Daca nu crezi ca stapanesti suficient de bine tehnicile de baza, atunci nu te sfii sa cauti un instructor.  

    Cu un ghidaj corect si incurajare, vei descoperi, cu fiecare zi ce trece, ca micul tau patinator a facut cunostinta cu un sport extrem de placut si de interesant!

  • Articole similare