• Cum sa ai grija de gadgeturile tale

    Cum sa ai grija de gadgeturile tale

    Ti le-ai dorit mult, poate ai economisit bani pentru ele sau au fost un cadou minunat, iar acum le folosesti adeseori si te bucuri de avantajele tehnologiei. Fie ca vorbim despre un smartphone, despre un e-reader sau despre laptop, gadgeturile fac parte din viata noastra si, cum nu sunt tocmai ieftine, cu atat mai mult ne dorim sa le pastram in stare de functionare cat mai mult timp. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa le mentii asa pe termen lung.

    Pastreaza-le curate. Cu cat le folosesti mai des, cu atat mai mult sunt expuse impuritatilor care le pot afecta buna functionare. Alege o zi din saptamana in care sa iti curati toate aparatele electronice si pastreaza acest obicei. Asigura-te ca folosesti produse special destinate acestui scop, nu improviza cu materiale sau solutii care le-ar putea degrada in timp.

    Protejeaza-le. Oricat am fi de atenti, exista situatii neprevazute in care riscam sa ne vedem telefonul mobil sau tableta sparte in bucati, intr-o secunda. De aceea, foloseste huse, folii sau alte elemente de protectie care iti vor salva gadgetul preferat de la distrugere.

    Nu le uita la soare. Expunerea prelungita la lumina solara deterioreaza orice ecran, indiferent cat de performant ar fi. Acelasi lucru este valabil si pentru expunerea in apropierea unor surse de caldura. 

    Atunci cand se strica, du-le la un service autorizat. Un pret mai mic la un atelier oarecare de reparatii poate fi tentant insa, pe termen lung, exista un risc foarte mare ca tocmai aceasta alegere sa iti compromita definitiv gadgetul preferat. In plus, nu te poti baza pe garantia pe care un astfel de service neautorizat ti-o poate oferi. In service-urile autorizate, procedurile sunt mult mai controlate si mai sigure din punct de vedere al calitatii reparatiilor si al garantiei.

    Nu le uita descarcate pentru mult timp. Daca vorbim despre smartphone, cel mai bine este sa il pui la incarcat atunci cand inca mai are putina baterie. Pentru celelalte aparate electronice, pe care le folosesti mai rar, regula este sa nu le lasi descarcate zile la rand, pentru ca isi vor compromite buna functionare.

  • Articole similare