Ingrediente:
1,5 kg ceafa de porc tocata
2 oua
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
4 cepe
2 verze murate
100 g orez
400 g rosii maruntite
400 ml vin alb sec
cimbru
piper negru macinat
sare
Numar de portii: 4
Mod de preparare:
1. Intr-o cratita, se caleste ceapa. Separat, intr-un vas, se adauga carnea, ceapa calita, verdeturile tocate marunt, orezul, ouale si condimentele.
2. Pe fundul unei cratite, se pune un rand de varza tocata si peste ea se asaza sarmalutele impaturite in foi de varza.
3. Peste fiecare rand de sarmale, se mai asezoneaza cu cimbru si piper. Optional, puteti pune si cateva bucatele de costita afumata si ardei iute. Ultimul strat trebuie sa fie de varza tocata.
4. Se acopera cu apa si se pune la fiert o jumatate de ora. Se baga la cuptor, la 180˚C, timp de aproximativ 2 ore. Dupa ce a trecut o ora, se pun vinul si rosiile.
Se servesc cu mamaliguta, smantana si ardei iute. Sarmalutele merg foarte bine alaturi de un pahar de vin alb sec.