• Cum sa iti planifici o excursie de weekend

    Cum sa iti planifici o excursie de weekend

    Nu trebuie sa astepti vacanta de vara pentru a iesi din monotonia zilnica sau ca sa alungi astenia de primavara. O relaxare de weekend poate face minuni, daca cele doua zile pe care le ai la dispozitie sunt exploatate la maximum. Adica, sa nu fie pierdute in trafic, cu oganizarea sau impiedicandu-te in detalii nesemnificative, care iti pot strica tot cheful de relaxare si distractie.

    Ai doar doua zile, deci nu irosi timpul. Alege o destinatie aproape de casa, o ora, cel mult doua cu masina, microbuzul sau trenul. Porneste la drum de dimineata si bucura-te de calatorie, mai ales daca ai ales un traseu pe care nu ai mai fost pana acum. Un peisaj frumos de inceput de primavara te poate introduce in starea de relaxare. A inceput mini-vacanta! 

    Poti alege si o destinatie mai indepartata, daca ai in plan o calatorie cu avionul. In doua-trei ore poti ajunge cam in orice capitala europeana pentru un city-break reusit. Nu uita, totusi, ca pierzi vreo doua ore pe aeroport si la dus si la intors. 

    Indiferent daca vrei sa petreci sfarsitul de saptamana mai aproape sau mai departe de casa, trebuie sa-ti planifici atent itinerariul, mai ales daca va fi un weekend cu plimbari si locuri de vizitat si nu doar de leneveala si citit. Cauta pe Internet lucruri interesanate despre orasul sau zona in care vei merge si alege trei, patru puncte care merita vazute. Nu mai multe, pentru ca nu vei avea timp sa vezi si sa te bucuri in acelasi timp. Doar nu vrei sa ai un weekend pe fuga, in care doar sa ”bifezi” ca ai fost acolo, acolo, acolo, iar la final sa fii mai obosita decat dupa o zi de munca si nici sa nu-ti aduci bine aminte pe unde ai trecut. In plus, daca iti petreci weekendul intr-un loc in care nu ai mai fost niciodata, e placut sa te impregnezi cu savoarea locului, sa observi oamenii, sa descoperi lucrurile marunte care dau tot farmecul. 

    Tot inainte sa pleci in mini-vacanta de sfarsit de saptamana, citeste putin despre obiceiurile locului, despre traditiile culinare si, daca in weekendul respectiv sunt anuntate evenimente de orice fel: targuri, festivaluri, adunari populare, spectacole. S-ar putea ca unele sa-ti placa si sa vrei sa participi, daca tot esti acolo. 

    Nu uita sa cauti si sa-ti rezervi cazarea dinainte. E mai ieftin si te scuteste de bataia de cap de la fata locului, cand nu stii in ce hotel sau pensiune sa intri ca sa gasesti o camera asa cum iti doresti. Zonele turistice pot fi aglomerate in weekend, iar locurile bune de cazare se dau primele.

  • Articole similare