• Cum te machiezi pentru interviul de angajare

    Cum te machiezi pentru interviul de angajare

    Nu doar bagajul de cunostinte, limbajul, atitudinea si vestimentatia conteaza atunci cand te prezinti la un interviu de angajare. La fel de important este si machiajul. E arma secreta pentru prima impresie. Si nu credeti pe nimeni atunci cand va spune ca prima impresie nu prea conteaza, ca poate fi inselatoare, ca e doar o aparenta. O tinuta bine gandita inseamna un start bun pentru interviul de angajare si un prim pas spre obtinerea postului. Deci, ai nevoie de un machiaj adecvat momentului. Iata cateva sfaturi:


    • Cuvantul cheie este ”natural”. Machiajul trebuie sa fie cat mai simplu si mai natural. Un machiaj de zi, fara exagerari. Altfel, risti ca atragi atentia intr-un mod nedorit. Vei fi remarcata, dar nu vei face o impresie buna. 

    • Incepe cu tenul. Trebuie sa lasi senzatia de prospetime si luminozitate. Foloseste o baza de machiaj pentru uniformizare si apoi aplica un fond de ten care sa nu incarce prea mult fata. Nu mergi la o sedinta foto, deci nu ai nevoie de un machiaj consistent care sa treaca dincolo de obiectivul aparatului de fotografiat. Fata in fata cu cel care te intervieveaza, ar fi neplacut sa lasi impresia de ”tencuiala pe fata”. La final, pudreaza cu grija, astfel va disparea efectul lucios pe care il lasa cele mai multe fonduri de ten. Si nu uita de un strop de fard de obraz pe pometi. Un roz pal e cel mai indicat.

    • Ochii trebuie sa fie expresivi si pusi in valoare de un machiaj simplu, office. Foloseste farduri in culori pale, mate. Sideful e marca machiajului de seara, mai potrivit pentru petreceri, decat pentru intalnirea cu, de ce nu, viitorul sef. In functie de forma si marimea ochilor, poti folosi creionul dermatograf pentru contur. Alege negru, maro sau o nuanta de cupru pentru un efect de privire patrunzatoare. Nu exagera cu grosimea dungilor!

    • Si rujul trebuie ales cu mare atentie. Fara culori aprinse, stralucitoare si fara creion de contur puternic contrastant. Foloseste un ruj in nuante trandafirii sau de piersica si, atentie, la cum esti imbracata. Rujul nu trebuie asortat cu bluza, camasa sau sacoul. Daca hainele au culori tari, culoarea rujului trebuie sa fie mai ”moale”. La final, asigura-te ca buzele sunt bine hidratate si au un aspect cat mai natural.

    Gata cu machiajul! Bafta la interviu!

  • Articole similare