• Cosmeticele in calatorii: ce iti trebuie si ce poti sa lasi acasa

    Cosmeticele in calatorii: ce iti trebuie si ce poti sa lasi acasa

    De fiecare data cand plecam in vacanta sau intr-un weekend prelungit, bagajul este eterna problema care ne da batai de cap. Ne dorim sa fie cat mai usor, sa nu ne incomodeze, dar, in acelasi timp, vrem sa fim sigure ca avem la noi tot ceea ce ne trebuie. Cand vine vorba de
    cosmetice si de ingrijire personala, exista cateva trucuri care sunt de mare ajutor:

    Nu este nevoie sa iei cu tine intregul flacon de sampon, gel de dus sau balsam de par. Toarna in recipiente mai mici exact cantitatea de care estimezi ca vei avea nevoie in cele cateva zile si din start ai scapat de cateva sute de grame bune din bagaj. 

    • Daca stii ca vei fi cazata la un hotel de buna calitate, renunta fara nicio emotie la uscatorul de par. Este greu, are o forma destul de greu de integrat printre alte obiecte si cu siguranta vei gasi unul in camera in care vei fi cazata. Daca lipseste, adreseaza-te fara sa stai pe ganduri celor de la receptie si vor gasi o solutie.

    Bigudiuri, placa de par si perie rotativa? Daca scopul calatoriei este relaxarea, lasa-le pe toate acasa fara sa stai pe ganduri. Daca la destinatie te asteapta un eveniment special, alege doar un obiect dintre cele trei, va fi cu siguranta suficient ca sa arati impecabil. 

    • In ceea ce priveste cremele obisnuite, ia cu tine doar strictul necesar: un demachiant, o crema hidratanta si un flacon mic cu crema de ochi. Daca pleci la plaja, pastreaza in valiza si crema cu factor de protectie solara.

    Nu are vreun rost sa cari cu tine toata trusa de machiaj. Cu siguranta nu vei avea nevoie de 15 nuante de fard de ochi, de 8 rujuri si de 3 tuburi de fond de ten. Stabileste-ti, orientativ, un look pe care doresti sa il abordezi in calatorie, in armonie cu hainele pe care ti le-ai luat cu tine si, in functie de acest lucru, selecteaza doar acele obiecte de make-up de care ai stricta nevoie. Valabil si pentru manichiura: o pila de unghii, un flacon mic cu dizolvant si un lac de unghii (eventual si un top coat) sunt mai mult decat suficiente pentru a-ti intretine manichiura cateva zile.

  • Articole similare