• 5 greseli de evitat in design-ul dormitorului



    Ideea de a cumpara mobilier foarte scump sau modele de dormitoare pe care vi le propun magazinele de mobila nu va impiedica probabilitatea de a face greseli in design-ul dormitorului.

    Iata cateva dintre deciziile gresite care sunt luate adesea in cazul decorarii camerei menite pentru odihna si liniste :

    Un pat matrimonial exagerat de mare. Stim ca este foarte tentant sa cumperi un astfel de pat, insa daca camera nu este extrem de mare, spatiul de miscare in camera va fi frustrant de mic.
    Sfatul este asadar de a va orienta catre un pat care sa fie suficient de mare insa potrivit pentru dimensiunea camerei.

    O tablie de pat prost aleasa. Indiferent de material si culoare, tablia patului trebuie sa aiba inaltimea potrivita pentru a nu deveni deranjanta. Cel mai adesea, o tablie prea joasa va deveni foarte neconfortabila.

    Prea multe accesorii. Desigur, intelegem dorinta de a fi aproape de lucruri care va sunt dragi, cum sunt souvenirurile din diverse calatorii, carti sau obiecte de arta. Totusi, acestea isi pot gasi locul in alte spatii ale casei, astfel incat dormitorul sa fie o adevarata oaza pentru relaxare si odihna. Riscul este de a avea un dormitor sufocat si prea incarcat, care nu va contribui in niciun fel la starea voastra de zen.

    Culori prea tipatoare. Dormitorul nu trebuie sa fie un spatiu plictisitor, insa nu trebuie sa arate nici ca un magazin cu de toate. Alegerea unor culori prea pronuntate este o mare greseala de design. Culori precum portocaliu, lime, rosu, galben sunt mai potrivite pentru spatii mai dinamice, cum sunt bucataria sau living-ul. Pentru dormitor, opteaza pentru colori pale sau diverse tonuri de alb.

    Lipsa balantei. Atunci cand alegeti mobilierul, aveti grija sa nu incarcati prea mult una din laturile camerei, in timp ce cealalta este semi-goala. O greseala des intalnita este atunci cand o parte a dormitorului este mai generoasa si, prin urmare, decideti ca in loc de o masuta sau aveti doua pe aceeasi parte a patului. Solutia este deconcentrarea si crearea unui mic spatiu functional - o zona de scris si citit spre exemplu, in afara zonei patului. Nu este nevoie sa aveti in jurul patului tot ceea ce va este necesar, chiar daca asa este mai comod.

    Plasarea gresita a covoraselor. Sunt foarte multe dormitoare frumoase care nu au covorasele plasate corect. Un covoras la capatul patului nu va fi nici mai estetic si in niciun caz nu va avea rolul de a va ajuta sa obtineti un confort sporit atunci cand coborati din pat la prima ora.

  • Articole similare