• Cum sa previi disconfortul cauzat de incaltaminte


    Cum sa previi disconfortul cauzat de incaltaminte

    O pereche de pantofi spectaculosi care completeaza perfect tinuta reprezinta o bucurie pentru foarte multe femei. Ne place sa ne cautam pantofii care ne reprezinta cu adevarat stilul, se asorteaza la haine si ne ofera o infatisare impecabila. De foarte multe ori, insa, ne lovim de o mare problema: disconfortul cauzat de bataturi, de tocurile prea inalte sau de calapodul incomod. 

    Ca sa nu iti strice toata buna dispozitie, iata ce masuri poti sa iei:

    In primul rand, intotdeauna poarta incaltaminte cu masura potrivita. Daca, insa, te-ai indragostit iremediabil de o pereche de pantofi cu o jumatate de numar mai mic, poti incerca sa ii largesti putin, mai ales daca sunt din piele naturala. Un truc care functioneaza de multe ori este sa introduci in ei o punga de plastic plină cu apa, care sa se muleze exact pe conturul din interior al pantofului si sa ii tii peste noapte in congelator. Apa va ingheta si isi va mari volumul, iar pantoful se va mari cu o jumatate de numar. 

    O alta varianta este sa apelezi la sprayurile pentru largirea incalltamintei, pe care le gasesti in magazine.

    Daca problema este calapodul inconfortabil, atunci apeleaza cu incredere la pernutele cu silicon pe care le montezi pe talpa. Sunt extrem de utile, mai ales daca urmeaza sa stai cateva ore in picioare sau mergi la o petrecere unde intentionezi sa dansezi.

    Incaltamintea care se poarta pe piciorul gol ofera un look extrem de senzual, insa, uneori, cauzeaza si nedoritele bataturi. Un truc util este sa iti dai picioarele cu antiperspirant si sa il lasi sa se usuce, inainte de a te incalta. In acest fel, transpiratia va fi mult redusa, iar riscul aparitiei de bataturi mult mai mic.

    Indiferent de cat de multe ori ai purtat o pereche de pantofi sau de sandale, exista intotdeauna posibilitatea ca acestea sa inceapa sa te jeneze exact atunci cand te astepti mai putin. De aceea, este bine sa ai mereu in poseta cativa plasturi de rezerva, care vor fi salvatori atunci cand incaltamintea iti face probleme.

  • Articole similare