• Ponturi pentru un city-break cu buget redus





    Ti-ai dorit mereu sa vizitezi orase precum Berlin, Praga, Londra, Paris sau Roma, insa nu vrei sa investesti prea multi bani in aceasta experienta si nici sa ii dedici toate zilele de concediu? 

    Exista o varianta prin care poti sa faci acest lucru. City-breakurile, adica vacantele scurte, de trei-patru zile, sunt deja o moda, pentru ca iti ofera ocazia de a face cunostinta cu un oras, de a-i simti pulsul si de  vizita cele mai importante obiective turistice. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti reduci si costurile unei asemenea calatorii:

    Internetul este cel mai bun prieten al tau, atunci cand vine vorba de planificare. In loc sa iti cumperi biletul de avion printr-o agentie si sa platesti si comisioanele acesteia, cauta cele mai populare site-uri care au preturi mult mai bune. Daca iti organizezi calatoria cu cateva luni inainte, costurile vor fi chiar mai mici.

    De asemenea, cazarea poate fi achizitionata tot online. Exista aplicatii care agrega preturile de la diferite site-uri si iti ofera cea mai buna oferta. Le poti gasi cu usurinta in AppStore sau in Google Play.

    Daca nu tii neaparat sa stai la un hotel, verifica ce oportunitati de cazare poti gasi pe site-uri precum Airbnb. Inchirierea unei camere sau a unui apartament se poate dovedi mult mai avantajoasa.
    Intereseaza-te la banca la care ai cont care sunt comisioanele pe care le practica in tara in care vrei sa calatoresti. S-ar putea sa descoperi ca e mai avantajos sa folosesti cardul de credit decat pe cel de debit, atunci cand faci diverse plati.

    Odata ajunsa la destinatie, cauta cu atentie cea mai buna oferta de transport

    In tarile din Vestul Europei, transportul in comun este, de multe ori, cea mai buna varianta, pentru ca functioneaza impecabil. Un abonament de o zi sau chiar pentru mai multe zile iti va economisi multi bani, iar diferenta o poti investi intr-o scurta sesiune de shopping, in cumparaturi de suveniruri pentru cei dragi sau o poti pastra pentru urmatoarea calatorie.

  • Articole similare