• Activitatile cardio care ard cele mai multe calorii




    Mergem la sala sau facem sport in aer liber din dorinta de a ne pastra sanatatea, dar, trebuie sa recunoastem, si dorinta de a avea un corp armonios este la fel de motivanta. Cu atat mai mult cu cat sezonul de plaja este deja aici, ne dorim sa gasim exercitiile cele mai eficiente pentru remodelarea siluetei noastre. Activitatile de tip cardio sunt printre cele mai recomandate pentru scaderea in greutate. Insa cate calorii arzi la fiecare dintre ele?

     Estimarile trebuie sa tina cont de greutatea ta si de nivelul de intensitate in timpul executiei, insa, in medie, iata cum au fost calculate de specialisti:

    Banda de alergat este unul dintre aparatele cele mai populare intr-o sala de sport. Ii poti fixa viteza dorita si iti poti alege si un grad de inclinare care sa ofere mai multa dificultate exercitiului. La o greutate estimata de 70 de kilograme, un adult va consuma in 30 de minute de alergat pe banda aproximativ 350 de calorii.

    Bicicleta eliptica iti ofera, pe langa exercitiu cardio, si un efect de modelare a muschilor. Atunci cand o folosesti la potentialul maxim (adica si pentru antrenamentul bratelor), sistemul tau muscular este aproape in totalitate activ. Poti conta pe ea pentru a arde 240 de calorii in 30 de minute. 

    Bicicleta clasica de interior iti va antrena mai ales muschii picioarelor, ajutandu-te sa obtii acel aspect tonifiat pe care ti l-ai dorit atat de mult. In ceea ce priveste consumul de calorii, este, de asemenea, eficienta. Intr-o jumatate de ora de pedalat, vei ”scapa” de aproximativ 260 de calorii. Si, cu fiecare sesiune, vei fi mai aproape de momentul in care te vei mandri cu picioarele tale perfecte, in care poti etala pantalonii scurti si fustele mini pe care ti le-ai ales vara aceasta. 

    Multi pasionati de sport prefera, insa, exercitiile in aer liber. Diminetile racoroase, dar si serile cu apusuri spectaculoase sunt perfecte pentru o tura de alergare prin parc. Iar din punct de vedere al consumului caloric, joggingul este, de asemenea, un sport foarte eficient.  La o viteza medie de 8 km/h poti conta pe arderea a 260 de calorii intr-o jumatate de ora.

  • Articole similare