• O vara capricioasa. Cum il imbracam pe bebe?




    Cand afara este foarte cald, imbracamintea bebelusului este mai simplu de ales. Principiul este acela de a-i asigura haine comode, din tesaturi moi si naturale, care resping caldura. Dar ce te faci atunci cand ai de-a face cu o vara capricioasa, cand diminetile sunt sufocante, iar dupa-amiezile ploioase, sau invers ?

    Pentru ca pana la 6 luni cremele cu factor de protectie nu sunt indicate a fi aplicate pe pielea bebelusului, acesta va fi imbracat cu body-uri din bumbac, cu maneca lunga si pantalonasi lungi, subtiri, tot din bumbac. Piciorusele pot ramane goale, fara ciorapei sau botosi. In cazul in care bebelusul va fi scos din carut si expus la soare, pe cap va purta o palariuta sau bandana. 

    In cazul unui bebelus mai mare de 6 luni, se poate lua in considerare un body din bumbac cu maneca scurta sau un tricou lejer, tot din bumbac. Pentru partea de jos, puteti opta pentru o pereche de pantaloni scurti, dar dintr-un material elastic, care nu strange, sau o pereche de pantaloni lungi dar foarte subtiri. Pentru categoria de varsta 6-12 luni, crema de soare cu factor de protectie 50+ nu trebuie sa lipseasca, mai ales in cazul in care stiti ca bebelusul va fi expus soarelui.

    Daca dilemele persista, lasati-va ghidati in imbracarea bebelusului de chiar modul in care va imbracati voi. In cazul in care va imbracati foarte de vara, procedati la fel cu bebelusul. Similar, daca simtiti nevoia sa va luati un pulover in geanta, faceti si pentru el acelasi lucru.

    Pentru fi suta la suta siguri ca bebelusului nu ii va fi frig in cazul in care vremea se raceste brusc, luati un rand de haine mai groase pe care sa le aveti permanent in geanta dedicata lui.

    Pentru zilele toride, cand in casa este foarte cald, mai ales daca nu aveti un aer conditionat pe care sa-l lasati sa raceasca macar in anumite perioade de timp cand bebe nu este in preajma, imbracamintea ar trebui redusa la un simplu body din bumbac, cu maneca scurta, sau chiar fara maneci. Asa il veti proteja pe bebe de pericolul iritatiilor. 

    Bebelusii se vor simti foarte comod si daca veti opta pentru hainute lejere, un pic mai mari decat numarul care il poarta in acel moment. De asemenea, aveti grija ca acestea sa nu fie in culori stridente, care atrag insectele.

  • Articole similare