• "Mersul pe jos face piciorul frumos”- adevarat, daca respecti cateva conditii

    Iti doresti sa faci miscare, insa nu te simti pregatita fizic pentru un efort foarte intens si nici nu crezi ca ti s-ar potrivi? 

    Apeleaza cu incredere la cea mai simpla forma de exercitii cardio: mersul. Cateva zeci de minute de mers constant ard cateva sute de calorii si iti tonifiaza corpul la un nivel mai mult decat rezonabil. Daca iti faci un obicei din aceasta activitate, vei constata foarte curand efectele ei pozitive. Iata, insa, cum trebuie sa te pregatesti:

    Atunci cand iti propui sa practici un anumit sport in mod constant, starea ta de spirit este cea mai importanta. Mintea ta trebuie sa perceapa acest efort ca pe un lucru pozitiv, si nu ca pe o corvoada plictisitoare. De aceea, poti incerca sa o asociezi cu alte activitati, mai putin repetitive. Sa asculti un playlist cu muzica preferata, posturi de radio cu stiri sau chiar un podcast cu preferatii tai sunt doar cateva exemple.

    Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este confortul. Chiar daca nu este o forma de miscare foarte intensa, mersul presupune un efort pentru care corpul tau trebuie sa se simta confortabil. Pantofii sport cu o buna amortizare a impactului cu solul su obligatorii. De asemenea, si echipamentul special conceput pentru activitate fizica. Nu incerca sa iti faci turele de mers imbracata in haine de oras sau cu atat mai putin office, daca vrei ca organismul tau sa lucreze la adevaratul sau potential.

    Hidratarea este, de asemenea, foarte importanta. Poate la inceput ti se va parea putin probabil, insa, in scurt timp, vei constata ca vei transpira destul de mult. O sticla cu apa sau cu solutii de hidratare destinate sportivilor trebuie sa nu iti lipseasca, cu atat mai mult daca vei practica aceasta activitate in timpul verii, la temperaturi ridicate. In acest caz, trebuie sa ai si capul acoperit cu o sapca sau cu o bandana de sport, pentru a nu te expune riscului de a face insolatie. 

  • Articole similare