• Cateva moduri pragmatice de a-ti petrece timpul liber

    Cateva moduri pragmatice de a-ti petrece timpul liber

    Intr-o lume in care timpul liber a devenit un lux, desi cea mai mare tentatie este de a zace pe o canapea in fata televizorului, un mod mai productiv de a ti-l petrece este de a face ceva care te intereseaza sau te pasioneaza. Un argument in plus pentru o grija sporita pentru timpul tau liber este chiar legatura dintre modul in care il petreci si performantele tale profesionale. Prin urmare, daca vrei sa inlocuiesti anumite obiceiuri mai putin productive cu unele cu mai multe beneficii, noi iti facem o scurta lista de recomandari: 

    Sportul si exercitiile sunt bune atat pentru conditia fizica cat si pentru minte. Studiile au aratat ca oamenii care exerseaza 30 de minute pe zi, de cel putin 5 ori pe saptamana, au o sanatate fizica si mentala mai mare, incluzand aici stres mai mic, mai putine modificari de stare, o mai mare creativitate si o gandire mai clara. Alegerea de a face sport in timpul liber te mentine alert si gata de actiune. 

    Practicarea hobbyurilor. Este posibil ca viata profesionala cu termene si obligatii multe sa te fi indepartat de la hobby-urile pe care le aveai in trecut, insa tocmai acestea iti pot stimula creativitatea, pasiunea si iti pot da o energie buna. Este momentul sa scoateti de la naftalina hobbyuri mai vechi si sa le lasati sa sape noi forme in viata voastra. Daca nu ati avut un hobby, acesta este un moment bun pentru a vi-l descoperi. Porniti de la ceea ce va place, de la ceea ce va face fericiti, de la ceva pentru care aveti indemanare sau curiozitate. 

    Invatarea continua. Pastrarea curiozitatii pentru lume, idei, cultura, civilizatii iti va da noi energii pe care le vei putea canaliza atat pentru viata ta personala cat si pentru cea profesionala. Pentru a-si interioriza mai bine acest obicei de invatare, unii oameni aleg sa invete limbi straine. Pe langa intarirea memoriei si castigarea unui instrument valoros - capacitatea de a vorbi intr-o alta limba, cursurile de limbi straine sunt si o poarta spre o noua cultura. Alti oameni prefera sa urmeze cursuri de utilizare superioara a computerului sau chiar cursuri de programare. Invatarea a ceva nou este astazi mai simpla ca oricand, mai ales ca in mediul online pot fi gasite nenumarate turoriale si materiale care te ajuta sa-ti insusesti noi cunostinte. 

    Voluntariatul. Implicarea in problemele comunitatii este o modalitate testata prin care te poti ancora in teme care te preocupa si, care, iti poate da in schimb un sentiment de bucurie. 

    Lectura. Fie ca cititi carti de literatura, de specialitate, autobiografice sau istorice, cartile si autorii noi te vor ajuta sa ramai ancorat in provocarile actuale ale lumii. Dincolo de contactul cu noi idei, abordari, culturi, filosofii si medii diferite, lectura iti va imbunatati asertivitatea, comunicarea si capacitatea de a relationa in anumite contexte. 

  • Articole similare