• O primavara plina de energie si de vitamine

    O primavara plina de energie si de vitamine

    Cu toate ca inca se afla in drepturi depline, iarna se pregateste sa ne paraseasca, iar zilele caldute de primavara isi anunta prezenta. Noul anotimp este un prilej prerfect sa iti iti improspatezi si tu stilul de alimentatie, astfel incat sa intampini sezonul cald plina de energie si cu parametrii de vitamine si de minerale la cote optime. Vei fi mai plina de viata, mai sanatoasa si toate acestea se vor face simtite si din punct de vedere estetic. O alimentatie echilibrata iti va imbunatati nu doar silueta, ci si aspectul tenului, al parului si tonusul general. Iata, asadar, ce alimente trebuie sa reduci si pe care e bine sa le consumi in cantitati mai mari, odata cu venirea primaverii.

    In primul rand, tine cont ca organismul tau nu va mai avea nevoie de carbohidrati si de grasimi in doze la fel de mari precum in timpul sezonului rece. Este momentul sa incepi sa inlocuiesti mancarurile ”grele”, pline de calorii, cu portii generoase de salata si chiar de legume crude, precum morcovii. De altfel, numeroase studii medicale recomanda ca, o zi pe saptamana, sa mizezi numai pe vegetale si sa renunti la carnea din meniu. 

    Atentie si la dressingurile care insotesc salatele. De exemplu, daca inlocuiesti maioneza cu ulei de masline si zeama de la o lamaie, gustul va ramane excelent, dar organismul tau va beneficia de vitamine mai multe.

    Exista si alimente care contin grasimi sanatoase. Le gasesti in avocado, peste gras, nuci sau oua. In afara de beneficiile nutritionale, vei constata ca ele iti si vor micsora pofta de carbohidrati procesati si va deveni tot mai usor sa ii elimini din portiile zilnice.

    Atentie si la cerealele pe care le consumi. Micsoreaza pe cat de mult este posibil cantitatile de cereale rafinate (precum faina alba, orezul alb), care sunt sarace in fibre, vitamine si minerale. Alege-le, in schimb pe cele integrale: faina neagra, orezul brun sau quinoa.   

    Nu uita de hidratare. La inceput de primavara, corpul tau se afla in proces de revenire dupa anotimpul rece si are nevoie de mai multa apa decat de obicei. Din cand in cand, poti inlocui apa cu ceai verde, care are si efecte de crestere a imunitatii, ceea ce iti va prinde cu atat mai bine, in aceasta perioada.

  • Articole similare