• Operatiunea ”Dulapul”. Ce poti invata rapid de la Marie Kondo

    Operatiunea ”Dulapul”. Ce poti invata rapid de la Marie Kondo.

    Marie Kondo este noul ”guru” al curateniei. Influencer in retelele sociale si vedeta a unui serial pe Netflix, ea este personajul care ne invata cum sa ne organizam casa cat mai eficient si cum sa renuntam la lucrurile care nu ne mai aduc bucurie. Cand vine vorba de haine, Marie ne arata cum sa le impachetam astfel incat sa maximizam spatiul, cum sa luam mai usor decizia de a ne desparti de cele pe care nu le mai folosim si cum sa compartimentam spatiul la potentialul sau maxim. Exista si numeroase critici fata de abordarile sale, insa noi iti prezentam o serie de trucuri pe care merita sa le iei in seama, mai ales ca se apropie momentul in care garderoba noastra va fi reorganizata pentru primavara si sezonul cald:

    Fa-ti curaj sa renunti la lucruri. Stii, cu siguranta, vechiul sfat care spune ca, daca nu ai purtat o haina in ultimul an, este timpul sa te desparti de ea. Teoria lui Marie Kondo spune, insa, altceva: adevaratul criteriu al deciziei este daca acea piesa de imbracaminte iti mai produce cu adevarat bucurie. In acest fel, poti pastra si hainele mai vechi, daca inca te mai bucuri de ele, dar te poti desparti fara probleme de o bluza sau o rochie pe care ai cumparat-o chiar si in urma cu o luna, dar acasa ai constatat ca, de fapt, nu iti place asa de mult.

    Impatureste, in loc sa agati pe umerase. Dupa triajul initial, vine momentul in care hainele pe care le pastrezi trebuie aranjate. Umerasele ocupa mai mult spatiu si creeaza o aglomerare vizuala mult mai mare decat sertarele cu haine impaturite si ordonate frumos. Poti studia tehnica speciala de impaturire a lui Marie in numeroasele sale tutoriale disponibile pe internet.

    Reinventeaza-ti stilul. Pe masura ce devii tot mai sincera cu tine in procesul de selectie a hainelor, vei constata ca s-ar putea ca preferintele tale sa fi evoluat fata de momentul in care le-ai cumparat si, de fapt, hainele pe care le porti cel mai des nici macar nu iti plac atat de mult, doar ca te-ai obisnuit cu ele. Daca asa stau lucrurile, este momentul perfect sa iti stabilesti noile preferinte in materie de culori sau de croieli si sa iti prioritizezi spatiile din dulap in conformitate cu ele. Un nou stil este o alegere perfecta pentru inceputul de an si iti va asigura o primavara vestimentara absolut spectaculoasa.

  • Articole similare