• Cum iti alegi laptopul?

    De ce sa tii cont cand cumperi un laptop

    In magazine sunt extrem de multe variante de laptop din care poti alege, in functie de propriile nevoi si utilizari. Exista laptopuri clasice, ultrabookuri sau laptopuri pentru gaming. Indiferent de felul laptopului de care aveti nevoie, exista cateva criterii de care ar trebui sa tineti cont atunci cand incepeti cautarile pentru un laptop nou: 

    Dimensiunea. Laptopurile cu ecrane mari sunt bune daca nu calatoriti, iar cele cu ecrane mici sunt bune daca va deplasati mult sau daca cautati un laptop pentru copii. Dimensiunile cele mai indicate ale ecranului pentru nevoi de baza sunt cele intre 12,5 si 14 inchi. 

    Numarul de RAM. Pentru ca toate site-urile pe care le folositi si-au marit, daca nu chiar dublat resursele pe care le folosesc, memoria laptopului va fi extrem de solicitata. Prin urmare, daca solutii pentru stocarea de informatii exista, solutii pentru marirea memoriei sunt mai putine, mai ales daca numarul de GB de RAM sunt fixati in placa de baza. De aceea, atunci cand va cumparati un laptop, chiar daca urmariti caracteristici de baza, un numar mai mare de 8 GB de RAM va face utilizarea mai sigura, mai ales daca aveti obiceiul de a avea multe ferestre deschise in paralel cu un Spotify, Youtube si vizualizari de fotografii cu rezolutie mare. 

    Bateria. Chiar daca cautati un laptop pentru utilizari ce tin de office, alegeti unul a carui baterie rezista macar 8 ore. In mod evident, autonomia laptopului va fi direct corelata cu marimea display-ului si a placii video. 

    Procesorul. Cele mai multe procesoare sunt de tipul INTEL. Daca nevoile voastre sunt modeste, atunci un laptop cu processor INTEL CORE 13 este suficient. INTEL CORE 15 si 17 sunt pentru persoanele care utilizeaza laptopul pentru activitati precum gamingul. 

    Placa video. Daca laptopul va fi folosit doar pentru activitati de office si internet, atunci nu veti avea nevoie de o placa video externa. Pentru gaming si programe cu cerinte mari veti avea nevoie de o placa video dedicata. 

    Stocarea. Pe cat posibil, incercati sa alegeti un SSD. 

    Garantia. Incercati sa alegeti un laptop cu garantie extinsa, pentru a nu avea surpriza unei defectiuni exact in momentul in care laptopul a iesit din garantie. 

  • Articole similare