• Cum sa repari micile ”dezastre” din machiaj

    Cum sa repari micile ”dezastre” din machiaj

    Te-ai pregatit cu atentie pentru un eveniment asteptat sau pentru o intalnire importanta, ti-ai aranjat un look impecabil si l-ai completat cu un machiaj elaborat, care a necesitat multa atentie si timp. Esti gata de plecare insa, dintr-o data, se produce dezastrul: o atingere imprudenta, un stranut sau un alt eveniment neprevazut ti-au stricat machiajul. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa repari rapid ”dezastrul” care ameninta sa iti compromita intreaga aparitie si chiar sa iti strice ziua.

    Daca observi ca ti s-a intins mascara, nu este nevoie sa o stergi pe toata si sa reiei tot procesul de machiaj. Foloseste un betisor de curatat urechile, pe care aplici un pic de demachiant si sterge doar zonele compromise. La sfarsit, foloseste un baton corector si un pic de pudra, iar aspectul tau va fi, din nou, impecabil.

    Daca observi ca rujul pe care l-ai ales nu este foarte rezistent si deja se sterge sau iese din contur, solutia este simpla: sterge-l si foloseste unul cu o textura mai mata. Daca nu ai un astfel de ruj, utilizeaza-l tot pe cel vechi, insa, in prealabil, aplica pe intreaga suprafata a buzelor creionul pe care il folosesti, de obicei, la contur. Va suplini problemele de textura, iar rujul se va fixa mult mai bine.

    Daca te-ai machiat folosind o lumina artificiala si constati ca fondul de ten nu arata atat de bine in lumina naturala, iata ce trebuie sa faci pentru a-ti salva  look-ul: tamponeaza-ti fata cu un burete de machiaj putin umezit si cu miscari usoare, ”netezeste” zonele cu probleme. Asigura-te ca faci acest lucru si la nivelul gatului, pentru a aduce intregul aspect la armonie. Buretele va absorbi excesul de fond de ten si va ”nivela” perfect cantitatea de fond de ten.

    Daca fardul de obraz este cel care iti face probleme si observi ca ti-ai aplicat prea mult, poti sa repari rapid situatia. Foloseste o pensula curata si aplica peste blush un strat subtire de pudra, care ii va ”stinge” rapid din culoare si intensitate.

  • Articole similare